crispy kaas-rozemarijn snacks

crispy kaas-rozemarijn snacks

Zo, daar ging even wat mis met de planning van het KeukenMeisje. Ze was even met haar gedachten elders. Niet met haar hoofd in de wolken maar gewoon even helemaal de weg kwijt. Spreekwoordelijk dan. Want het Meisje heeft het hier over een gat in haar agenda. Of in haar geheugen, maar in ieder geval was ze een afspraak vergeten. Weg, kwijt. Stom. En ontzettend onattent zeg. Zo helemaal niet representatief voor het Meisje…

Ze was gewoon een beetje druk. Liet zich leiden door de agenda’s van haar huisgenoten en verloor haar eigen afspraak uit het oog. En het was nog wel zo’n leuke afspraak. Gezellig met lieve vriendinnen het wel en wee doornemen met een hapje en een drankje. En het Meisje zou een hapje meenemen. Verwildert trok ze haar uitpuilende keukenlades open. Geen geheime voorraad snacks, hooguit een lege verpakking. Zo te zien waren de hongerige huisgenoten haar voor geweest. Wat nu? Naar de winkel? Maar eerst keek ze voor de zekerheid nog even in de koelkast. En toen naar buiten, naar haar potten met kruiden. Deze beweging herhaalde ze een aantal keer. En niet voor niets: ze ging crispy kaas-rozemarijn snacks maken. Binnen 10 minuten klaar om gegeten te worden, lekker en met maar twee ingrediënten. En zó ontzettend attent van het Meisje dat ze een huisgemaakt hapje meebracht naar haar afspraak. Alsof ze het zo gepland had.

Voor ongeveer 12 crispy kaas-rozemarijn snacks

60 gram geraspte harde kaas zoals (bij voorkeur) parmezaan, oude kaas of cheddar of een combinatie van restjes – 2 eetlepels grof gehakte verse rozemarijn.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed je bakblik met bakpapier. Snij de verse rozemarijn met een mes in korte stukjes en doe ze samen met de geraspte kaas in een kom. Meng. Leg daarna gelijke bergjes van de kaas op je bakblik. Hou een klein beetje afstand tussen de twee koekjes. Deze koekjes lopen niet uit en vervormen ook bijna niet, je kunt dus mooie ronde koekjes krijgen! Bak de koekjes voor ongeveer 6 tot 8 minuten. Wanneer de randjes bruin beginnen te worden haal je ze uit de oven en laat de koekjes dan even afkoelen. Deze dunne koekjes verbranden snel dus let goed op. Voordat je het weet zijn ze bitter geworden. Het is alleen maar een kwestie van opletten!

Denk niet: die rozemarijn is te overheersend of smaakt naar zeep. Nee, de rozemarijn geeft juist een extra fijne smaak aan de kaaskoekjes. Proef zelf maar!

Meer ideeën om lekker te koken met verse kruiden? Wat dacht je hiervan

lekker koken met geneeskrachtige kruiden

pinterest

1 Reactie

  1. Leny

    Oh lijkt me lekker! Bedankt voor de tip en t recept.
    Geniet van het mooie weer en de tuin

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *