salade met makreel en paprika en wasabi-mayonaise

salade met makreel en paprika en wasabi-mayonaise

In het volgende blog van het tuinMeisje vertelt ze uitgebreid over de verschillende tuinen. De tuin in je hoofd en de tuin zoals deze geworden is. Soms beter, soms minder dan gedacht. Maar altijd verassend. In dat blog legt ze uit at er naast deze twee versies ook nog een andere tuin is: de gefotografeerde tuin. Misschien wel de beste tuin?

De oma van het keukenMeisje zei vroeger altijd dat ze zich niet moest blindstaren op die gefotografeerde tuinen. Want elke tuin heeft namelijk z’n piekmoment. Een moment waarop bijzondere, in het oog springende planten op hun best zijn. Weelderig bloeien. Of juist dat ene hoekje, dat is nu prachtig. Maar over een paar dagen moet je een heel ander stukje tuin hebben.  Geen enkele tuin is het hele jaar door zo mooi als de tuin op het plaatje. De gefotografeerde tuin is een momentopname. Maar om een tuin op z’n voordeligst te fotograferen is nog geen sinecure.

Datzelfde geldt voor het fotograferen van gerechten. Smaak vastleggen op de gevoelige plaat vindt het Meisje nog een hele klus. Soms lukt het, soms niet zo. Eigenlijk is het net als met de tuinen van het tuinMeisje: het gerecht in het hoofd van het Meisje, het gerecht zoals het geworden is en het gerecht op de foto. En elke keer is het maar weer afwachten of het gelukt is te inspireren door middel van een plaatje. Iets over te brengen van de geur, kleur of textuur. Het Meisje denkt dat dit bij deze salade met makreel en paprika en wasabi-mayonaise redelijk gelukt is. Als ze naar de foto van dit gerecht kijkt, krijgt ze spontaan trek. Of zou dat komen omdat ze weet hoe lekker deze salade écht is?

salade met makreel en paprika en wasabi-mayonaise

200 gram gemengde sla – 100 gram makreel – 2 puntpaprika ‘s – handje amandelschaafsel – mayonaise – yoghurt – wasabi

Om het vel van de paprika te krijgen kun je deze het beste grillen direct op het vuur van je gasfornuis. Leg hiervoor de paprika direct op een gaspit. Gebruik een tang om de paprika te keren zodra de eerste kant onder de zwarte blaren zit. Draai de paprika regelmatig om totdat hij bijna zwart ziet. Leg dan de paprika even weg en trek daarna het vel eraf. Ontdoe de paprika daarna van de zaadjes en snij in reepjes.

Meng naar smaak  de mayonaise en de yoghurt met een dosis wasabi. Voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak. Meng en proef even of de wasabi niet te flauw of overheersend is.

Leg de sla in een kom met daaroverheen de reepjes paprika. Verdeel er de makreel over en de wasabi-mayonaise. Als laatste strooi je er het amandelschaafsel overheen.

Salade fan? Misschien vind je deze ook lekker!

pluksla met grapefruit en basilicumdressing

pluksla met grapefruit en basilicumdressing

 

 

 

 

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin