pluksla met grapefruit en basilicumdressing

pluksla met grapefruit en basilicumdressing

Is dan echt de aftakeling begonnen? Zo vroeg al, zo snel, zo jong nog..? Ze schiet meteen in de verdediging: natuurlijk niet, doe niet zo gek, ga iemand anders lastigvallen. Zo gezond als een kip is ze. Zo fit als een hoentje. Zo sterk als een paard. Oké, ze draagt al een poosje geen hakken meer. Nadat ze een aantal maal een buiklanding gemaakt had (ja, ook een keer voor een vol terras), is ze daarmee gestopt. Eerst dacht ze dat het aan de wijn lag, maar gelukkig zijn het haar zwakke enkelbanden maar. Dus de hakken uit de kast en de hippe sneakers erin. Er zijn ergere dingen. Zoals geen wijn meer drinken.

Toen had het Meisje ineens een dingetje aan haar hand. De Man wist te vertellen dat het een peesontsteking zou zijn en dat het heel lang zou duren, áls het al ooit over zou gaan. Een bezoekje aan de dokter zou hoog op haar prioriteitenlijstje moeten staan, zo vond de Man. Maar het Meisje gaat liever niet naar de dokter. Gelukkig was het niet nodig, geduld is kennelijk ook een remedie.

Maar het zette het Meisje wel aan het denken. Meer bewegen en gezonder eten zijn zaken die ze zich maandelijks opnieuw voorneemt. Of eigenlijk, de ongezondere dingen minderen. Want ze eet heel lekker en ook redelijk gezond. Zo at ze laatst deze maaltijdsalade van pluksla met grapefruit en basilicumdressing. Smullen en zóóó gezond! Het was overigens niet de bedoeling dat het een maaltijdsalade zou zijn. Maar de keukenKinderen weigerden beleefd de sla (nee, dank je). Zelfs de Man, doorgaans gek op salades, moest ervan afzien. Dus had het Meisje een bak vol met lekkers voor zichzelf. Er zijn ergere dingen.

pluksla met grapefruit en basilicumdressing

Pluk een kom vol sla, maar denk ook bijvoorbeeld aan wat (boom-)spinazie of als je nog hebt, jonge bladspinazie, scheuten van erwten of welk groen je uit je moestuin kunt plukken – 2 handjes basilicum – 1 rode grapefruit – 2 handjes gerookte amandelen – 6 eetlepels olijfolie – 1 eetlepel witte balsamico azijn – 1 teentje knoflook – 1 eetlepel zure mayonaise – peper en zout

Was en droog je sla en doe in een kom. Maak nu de basilicumdressing. Je houdt een paar blaadjes achter maar de rest van het kruid doe je samen met het teentje knoflook, olie, balsamico en de mayonaise in de keukenmachine en maal fijn (kan ook met de staafmixer) en maak op smaak met zout en peper. Meng de sla met ongeveer de helft van de dressing. Nu pel je de grapefruit. Ontdoe het vruchtvlees van het velletje. Kijk hier als je tips wilt hoe. Leg het fruit op de sla, besprenkel met de rest van de dressing en strooi er als laatste de nootjes en de rest van de basilicum over.

Deze hoeveelheid is genoeg voor 1 flinke maaltijdsalade of voor 3-4 mensen als bijgerecht. Je kunt de salade nog wat vullen met goede buffalo mozzarella of verse geitenkaas, ingelegde groente (zure biet!) of…..

Kijk eens naar dit blog als je meer wilt weten over basilicum !

Thaise basilicum

 

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: salade met makreel en paprika en wasabi-mayonaise - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin