zomerse tuinbonen salade

zomerse tuinbonen salade

Daar zitten ze dan, de Man en het Meisje. Helemaal alleen. Nu ja, mét de keukenHond natuurlijk. De beide keukenKinderen zijn uithuizig, een feestje en aan het werk. Dus ja, het is een beetje stil in huis. Het Meisje weet: dit is de voorbode voor de toekomst. Waarschijnlijk duurt het niet lang meer voordat ze haar kroost helemaal niet meer ziet.

Het is overigens niet alleen wanneer de kinders er niet zijn dat het keukenMeisje ze niet ziet. Doorgaans wordt er direct na binnenkomst een greep in de koelkast gedaan en met een vaag gemompel naar boven vertrokken. Naar hun eigen fort. Wanneer het keukenMeisje iets wil weten, of een hele praktische boodschap heeft is daar de uitvinding van de eeuw: what’s app. Scheelt een boel overlast voor de buren en het Meisje een schorre stem.

Maar nu zijn de kinders niet alleen onzichtbaar, ze zijn ook echt afwezig. En de Man en het Meisje zijn ineens alleen, alleen samen thuis. Ze zitten beiden na een lange werkdag uitgeblust aan de keukentafel. Het is eigenlijk al etenstijd, er staat een gegrild visje met een zomerse tuinbonen salade op het menu. Maar beiden hebben ze weinig puf om te koken. De man en het Meisje kijken elkaar aan.. zullen ze? Ja hoor, ze gaan uit eten! Gezellig even met z’n tweeën de hort op. Die salade komt morgen wel. En de keukenKinderen hopelijk ook.

Zomerse tuinbonen salade 

voor 2-4 personen, 20 minuten

200 gram gedopte tuinbonen – een kwart komkommer – 6 radijsjes – 2 theelepels kappertjes – 1 citroen – halve rode ui – lekkere olijfolie – flinke hand gesnipperde tuinkruiden zoals bieslook , munt en peterselie – peper en zout – witte balsamico azijn.

Zet een pannetje met water op het vuur. Wanneer het water kookt blancheer je de tuinbonen voor 5 minuten (diepvriesboontjes kunnen korter, 2 minuten). Giet ze af en spoel daarna even met ijskoud water na. Laat even afkoelen in een vergiet. Was ondertussen de komkommer. Snijd de zaaddozen eruit en de komkommer verder in kleine stukjes. Snij de ui en de radijsjes ook in dunne plakjes. Doe de komkommer, radijs en ui in een schaal. Haal nu de grijze schil van de tuinbonen af en doe de boontjes bij de rest van de ingrediënten. Doe er de kappertjes en de gesnipperde kruiden bij, rasp de schil van de citroen erover en maak aan naar smaak met peper en zout, de balsamico azijn en olijfolie.

In deze salade zitten ook kappertjes, wil je die misschien eens zelf maken van oost-Indische kers? Dat is heel simpel, kijk maar eens hier

kappertjes van Oost-Indische kers

 

pinterest

2 Reacties

  1. Pingback: lente pasta met raapsteeltjes en doperwten - de Meisjes van de Moestuin

  2. Pingback: Italiaanse snijbonen met peterselie salsa - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *