Italiaanse snijbonen met peterselie salsa

Italiaanse snijbonen met peterselie salsa

Ze zijn er weer hoor, de Meisjes. Ze zijn even weggeweest. Een hele, hete zomer lang. Maar ze zijn er weer. Lijfelijk waren ze al een poosje terug, geestelijk duurde de omschakeling wat langer. Voordat het tuinMeisje weer op de tuin was en het keukenMeisje weer in de keuken..tsja.

Tsja. Dat dacht het tuinMeisje vast ook toen ze naar haar snijbonen op de tuin keek. Die hadden het uitzonderlijk goed gedaan tijdens haar afwezigheid. Zo goed dat ze in niets meer op het vertrouwde platte groen leek. Of paars in dit unieke geval. Maar niet meer plat. De bonen waren tot volledige wasdom gekomenen zeker van een cupje AA naar een volle C gegaan. Maar eetbaar waren ze en gegeten worden zouden ze.

Vol goede moed werden de bonen met wat ander op kleur gesorteerd groen bij het keukenMeisje afgeleverd. Asjeblieft, zei het tuinMeisje. Ik weet niet of alles nog even lekker is maar zie maar. Die bloeiende aanbeveling liet het keukenMeisje even op zich inwerken.

De volgende dag wilde de bonen wel uit hun jasje. Het keukenMeisje ging aan de slag, keek in haar keukenkastjes en in de koelkast wat zou complementeren met de verse bonen. Geïnspireerd door een Italiaanse salade van bruine bonen met tonijn bedacht ze dat deze mooie gekleurde bonen ook als bijgerecht de hoofdrol konden opeisen. Dus prima als bijgerecht maar zeker niet minder als hoofdgerecht, deze zuidelijke boontjes. Want je weet het, wat van ver komt is lekker.

Italiaanse snijbonen met peterselie salsa

zoveel bonen als de tuin je laat oogsten, Trionfo Violetto in ons geval maar daar hebben we geen restricties voor, elke soort vinden wij goed – peterselie – knoflook – witte balsamico – olijfolie – kalamata olijven – peper en zout

Laat in een pannetje het water met een snufje zout aan de kook komen. Dop in de tussentijd de bonen. Wanneer het water kookt doe je de bonen in het water. Laat koken tot ze zacht zijn. Dit duurt zeker vijftien minuten. Haal af en toe een boontje uit het water om te proeven, dan weet je wanneer ze goed zijn. Giet de bonen af en laat ze een beetje afkoelen.

Hak ondertussen een flinke bos platte peterselie (niet te) fijn. Pers een teentje (of twee) knoflook uit, hak de kalamata olijven grof en meng alles met een goede scheut olijfolie. Maak op smaak met peper en zout en een scheutje witte balsamico azijn. Serveer de salade lauwwarm.

Meer recepten met bonen? Wat dacht je van deze zomerse tuinbonen salade

zomerse tuinbonen salade

zomerse tuinbonen salade

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *