lente pasta met raapsteeltjes en doperwten

lente pasta met raapsteeltjes en doperwten

Het meisje leeft in een wereld vol gekkies. Verwonderd kijkt ze om zich heen in de drukke stad en ze blijft zich verbazen. Niet in de laatste plaats over zichzelf. Geen wonder dat de kinderen van het keukenMeisje zich altijd schamen voor het Meisje. Ze is een gekkie. Een bron van schaamte voor anderen en toch ook voor zichzelf. Altijd bang dat ze op een goed moment te bewonderen valt op een video van zo’n site die alleen maar valpartijen en scheldkanonnen van gekkies uitzendt. Ze vreest dat het een kwestie van tijd is.

Laatst was het Meisje bijvoorbeeld in een winkel. Ze wilde iets bestellen en bij de balie was een grote ronde knop met de tekst: als u hierop drukt zijn we snel bij u! Nou, het Meisje drukte op de bel. Ze verwachtte dat het even zou duren en ze pakte haar telefoon erbij en deed een dom spelletje. Na vijf minuten drukte ze nogmaals op de bel. Ah, ze hoorde het verzoek deze keer wel omgeroepen worden: graag een medewerker naar balie zeven! Gerustgesteld ging het Meisje verder met haar telefoonspelletje. Na drie rondes en tien minuten verder drukte ze nog een keer op de bel. De tekst met ‘we komen snel bij u’ kon wat haar betreft aangepast worden. Ze hoorde weer de stem door de winkel schallen: graag een medewerker naar balie zeven! En toen kwam het gekkie moment. Want voordat ze het wist brulde het Meisje ook: ja graag, een medewerker naar balie zeven! Na ruim een kwartier wachten was alle zelfbeheersing en zelf beschermende gene van het Meisje afgevallen. Van schrik om haar eigen actie dook ze tussen de gordijnen en keek om zich heen of er vreemd naar haar gekeken werd. En dat is nu het fijne van wonen in een wereld vol gekkies: haar maffe actie was niemand opgevallen…

Opgewekt en zonder morren over het lange wachten plaatste ze even later haar bestelling. Dolblij dat ze niet ontmaskerd was en nog gewoon doorging voor ‘normaal’. Ze vond dat ze wel een beloning verdiend had. Waarschijnlijk was ze deze keer wéér niet op een of andere vage site te zien. Ze trakteerde zichzelf op een bosje raapsteeltjes en wat verse doperwtjes, de voorbodes van de lente en het nieuwe oogst-seizoen. Vanavond ging ze lente pasta met raapsteeltjes en doperwten eten. Heel normaal. Ogenschijnlijk dan.

Lente pasta met raapsteeltjes en doperwten

voor 3-4 personen

100 gram (ongekookte) pasta (penne) per persoon – ongeveer 200 gram raapsteeltjes – 200 gram verse doperwten – 1 teentje knoflook – 200 gram biologische kipfilet – 1 bakje Boursin om te koken – wat gedroogde Italiaanse kruiden – olie – peper en zout – Parmezaan

Zet een grote pan met water en een snufje zout op en laat aan de kook komen. Zet ook een klein pannetje water op voor de doperwten en laat ook dit water koken. Ondertussen spoel je de kipfilet even af en snij dan in kleine stukjes. Pel een teentje knoflook en snij fijn. Was de raapsteeltjes en laat uitlekken in een vergiet. Snij daarna de raapsteeltjes in korte stukken.

Als het water kookt doe je de doperwten in het kleine pannetje. Kook beetgaar in ongeveer 6 minuten. In de grote pan doe je de afgewogen hoeveelheid pasta. Kijk op de verpakking voor de kooktijd.

Zet een hapjespan op matig vuur. Giet er een scheutje olie in en bak dan de kipfilet. Als de kipfilet bijna gaar is doe je de knoflook en een snufje Italiaanse kruiden erbij. Doe dan de Boursin, de fijngesneden raapsteeltjes en de doperwten erbij en schep even goed om.

Als de pasta gaar is giet je deze af in een vergiet en doe dan de pasta in de hapjespan en meng. Eventueel rasp je er voor het serveren nog een beetje Parmezaan over.

Nog meer zin in nieuwe groentes? Wat dacht je van deze zomerse tuinbonen salade ?

zomerse tuinbonen salade

zomerse tuinbonen salade

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *