gemarineerde karbonaadjes met bramensaus

gemarineerde karbonaadjes met bramensaus

Bij het keukenMeisje thuis is er af en toe een drastische behoefte eens wat nieuws op tafel te zetten. Het Meisje grijpt voor de dagelijkse kost toch wat snel naar het bekende. Lekker makkelijk en je weet dat het keukenGezin er ook blij van wordt. Natuurlijk houdt het Meisje rekening met de voorkeuren van een ieder en wisselt braaf tussen pasta, aardappels en rijst. Niet te pittig voor de één, extra peper voor de ander. Het zal jullie wel bekend voorkomen. Maar het Meisje weigert om verschillende potjes te koken voor één maaltijd. Dus eten ze daar aan tafel af en toe iets wat niet iedereen lekker vindt. Tja, dan neem je maar ‘n keer iets minder of bij het ontbijt een extra boterham. Maar nu heeft het Meisje een recept  wat aan te passen is naar ieders smaak. Niet te ingewikkeld en toch weer net even wat anders: gemarineerde karbonaadjes met bramensaus. Het Meisje had ribkarbonaadjes genomen maar het kan natuurlijk met vele soorten vlees. Denk aan lamskarbonaadjes of varkenslapjes. Om maar wat te noemen. Het maakt eigenlijk niet uit want met deze saus lust iedereen het!

Dit heb je nodig:

4 ribkarbonaadjes – worchestersaus – tabasco – 150 gram bramen – klein stukje verse gember – ketchup – (biologische crème)honing

Besprenkel de stukjes vlees met worcestersaus en een paar druppeltjes tabasco. Zet in de koeling voor een uurtje of twee om te laten marineren.

Voor de saus doe je de bramen in een kom samen met de schoongemaakte gember. Heb je bramen  in je eigen tuin dan gebruik je die natuurlijk. Van de gember neem je ongeveer een stukje van een centimeter, verse gember kan erg overheersend zijn! Maal de bramen en de gember fijn met de staafmixer. Voor de puristen onder ons kun je de saus zeven maar het hoeft niet persé. Voeg daarna een flinke eetlepel ketchup en dezelfde hoeveelheid honing toe en wat peper en zout naar smaak. Zet koel weg tot gebruik.

Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden. Leg de stukjes vlees in de pan en grill aan beide kanten bijna gaar. Smeer dan in met de bramensaus en grill ze nog de laatste 5 minuten. Serveer met de rest van de saus in een mooi schaaltje.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin