hoestsiroop met kruiden uit de tuin

hoestsiroop met kruiden uit de tuin

Eerst was er een kleine prikkeling in de keel. Daarna zat haar neus vol en nu is het tuinMeisje ziek. Echt ziek. Tranende ogen waar ze bijna niet uit kan kijken. Een verstopt hoofd waar ze bijna niet meer mee kan denken. Na het neusvocht kwam de hoest. Een droge blaffende hoest alsof haar longen mee naar buiten moeten. Blijkbaar pakt ze nog net het staartje van de griepepidemie even mee. Nou ja, anders kan ze er ook niet over meepraten tenslotte. En de bonus is een fantastische stem. Dat dan weer wel. Een stem die de Man van de moestuin woest aantrekkelijk vindt, maar daar heeft het Meisje nu niets aan. Zij voelt zich verre van begeerlijk.

Hoestsiroop

Tijd om in te grijpen. Gelukkig heeft het Meisje altijd hoestsiroop in voorraad staan. Dat met die sexy stem komt namelijk wel vaker voor. Een greep in het medicijnkastje …….op…..leeg. Net nu ze bijna stikt in de volgende hoestaanval. Even naar de supermarkt zit er ook niet in met zo’n hoofd. Ze moet dus zelf iets brouwen. Bij voorkeur iets met kruiden uit de tuin. Ze is tenslotte een tuinMeisje.

In haar puberperiode heeft het tuinMeisje nog vage ambities gehad om kruidenvrouwtje te worden. Tegenwoordig klinkt dat nogal spiritueel maar destijds was het waarschijnlijk niets bijzonders en hadden alle pubers in die tijd dezelfde hobby. Wie weet was kruidendoktertje spelen toen net zo trendy als macrameeën en wol spinnen. Niets om je druk over te maken. Wat de ouders van het Meisje dan ook niet deden. Zoals de meeste puberhobby’s bleek deze liefhebberij eveneens eindig.

Gelukkig heeft ze nog wel haar kruidenboek. Verdomd handig. Laat daar nu een uitstekend recept in staan. Hoestsiroop met kruiden uit de tuin. Wat wil ze nog meer.

Dit heb je nodig:

 • Handvol tijmblaadjes
 • Handvol salieblaadjes
 • 0,5 liter water
 • 125 ml honing
 • ½ citroen in schijfjes

Zo maak je het:

Leg de citroenschijfjes onderin een goed afsluitbare pot. Giet er de honing overheen. Breng de tijm- en de salieblaadjes aan de kook met de halve liter water. Breng dit aan de kook en laat het tot de helft indikken. Giet het mengsel door een zeef zodat het groen in je zeef achterblijft. Giet de tijm/saliethee bij de honing en de citroen. Even goed schudden en af laten koelen in de koelkast.

Het blijft zeker een maand houdbaar. Handig, als je de rest van je familie inmiddels ook aangestoken hebt.

pinterest

2 Reacties

 1. H.b

  wil alles weten over stekken maken en hoestdrank maken .

  Reageren
  1. Reny (Auteur bericht)

   Dan ben je bij ons aan het goede adres!

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin