roze meisjes mocktail

roze meisjes mocktail

Regelmatig genieten de Meisjes van al het goede wat het leven te bieden heef. Menig blog heeft zijdelings een indruk gegeven dat het de Meisjes van de Moestuin niet aan gezelligheid ontbreekt. Vaak gepaard met het nodige eten en ja, ook de nodige alcohol. Daarbij houdt het keukenMeisje ervan om verschillende soorten drankjes te maken. In een hoek van de kamer staan verscheidene weckpotten met eigen brouwsels. Sommige al klaar om gedronken te worden, andere moeten nog even rijpen. Maar er is altijd voorraad. En niet alleen voor eigen gebruik, nee, de Meisjes vinden het ook heel leuk om een klein flesje Limoncello bijvoorbeeld cadeau te geven. Die Limoncello, maar ook de Arancello (van sinaasappel) bijvoorbeeld, of de frambozenlikeur van het keukenMeisje dienen in de zomer ook vaak als basis voor cocktails. De Meisjes zijn dol op cocktails. Zo lekker meisjesachtig. Niet te veel en zeker niet teveel door elkaar. De Meisje blijven graag met beide voeten op de grond, tenzij ze met hun hoofd in de wolken zitten. Maar daarover vast een andere keer meer. Nu terug naar de drankjes. Want wat wil het geval nu? De Meisjes doen mee aan een trend, jawel: Ik pas: 30 dagen geen alcohol. Die trend. Je kunt ook voor 40 dagen kiezen maar de Meisjes willen niet overdrijven, dus houden ze het bij de korte versie. Alleen doen ze het weer niet echt goed natuurlijk. Ze hebben zich niet officieel ingeschreven en ontvangen derhalve geen tips per mail om het vol te houden. Maar dat hebben de Meisjes ook helemaal niet nodig. Ze zijn creatief en vastberaden genoeg om het op eigen kracht te kunnen. Appeltje, eitje. En om de spirit erin te houden heeft het keukenMeisje voor hen een aantal alcoholvrije cocktails bedacht. Elke middag en avond thee vraagt wel om een beetje afwisseling. Mocht je nu ook toe zijn aan een feestelijk drankje zonder alcohol maak dan eens deze roze meisjes mocktail. De combinatie van cranberry en citroen geeft de mooie roze kleur. Daar zeg je als meisje toch geen ‘nee’ tegen?

300 ml verse citroensap (ongeveer 8-10 biologische citroenen) – 200 ml pure cranberrysap – 100 gram biologische rietsuiker – 100 gram roze perensuiker – schil van 2 citroenen – 800 ml water – snufje zout

Doe de schil, 100 ml water en beide suikers in een klein pannetje. Zet op matig vuur en laat de suiker oplossen. Laat het mengsel afkoelen en zeef daarna de schil eruit.

Pak een mooie kan en giet daar het citroensap, cranberrysap en 700 ml water in met een snufje zout. Giet de afgekoelde roze siroop erbij en serveer met crushed ice en een mooi roze suikerrandje.

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *