kerstversiering uit de tuin

kerstversiering uit de tuin

It’s beginning to look a lot like Christmas…Ja ja. Inderdaad. De kerststress is in volle hevigheid toegeslagen lijkt het wel. Het is een organisatorisch slagveld: wie welke dagen bij wie gaat eten. En ineens kan de zus van je zwager en daar de broer van niet meer bij zijn schoonouders op eerste kerstdag terecht dus of jullie dan ook even de dagen kunnen omwisselen?

Hehe, dat is geregeld. Ondertussen heb je vijf kerstdiners in 3 dagen gepropt maar ach, het is per slot van rekening kerst en vrede op aarde. Dan op naar het menu zelf. Even kijken: je broer eet geen vlees, je zus lust geen vis. De kinderen lusten geen champignons en ach laat maar. De kinderen van je zwager lusten alleen maar friet. Kaas? O nee, was er niet iemand van de aanhang met een lactose-intolerantie? O shit, de gluten vergeten, die kunnen ook niet. Je zou natuurlijk 3 dagen kunnen gourmetten. Ergens begin januari is die lucht echt wel weer je huis uit. Of je maakt per diner 3 verschillende menu’s. Een soort mix-and match: je eet wat je lekker vindt en de rest laat je aan je voorbij gaan. Daar gaat het Meisje voor.

Dan nu nog de kerstversiering in huis. Vanwege de exorbitante kerstcadeaus en de uitgebreide menu’s zit het Meisje ondertussen letterlijk op zwart zaad. Besparen moet ze. Maar niemand die dat in de gaten heeft met deze feestelijke kerstversiering uit de tuin. Mooi, makkelijk en goedkoop. Het Meisje denkt dat dat het kerstthema voor volgend jaar moet worden.

Kerstversiering uit de tuin

Kerstballen met groen uit de tuin

Als je doorzichtige kerstballen hebt kun je heel voorzichtig het kroontje eruit knijpen. Vul de bal met een takje groen en plaats het kroontje weer terug.

Flesjes met groen

Vul een klein flesje met een laagje water. Stop er een groen takje in en zet er een kaarsje op. Feetselijke kerstverlichting in een handomdraai!

kerstversiering uit de tuin
kerstversiering uit de tuin

Versierde servetten

Je hebt vast een struik rozemarijn of salie in de tuin staan. Een mooie , geurige versiering om je servet.

kerstversiering uit de tuin
kerstversiering uit de tuin

Dennenappels om je waxinehouder

Niet helemaal uit de tuin maar wel uit de natuur zijn deze dennenappels. Je kunt ze met een lint (moeilijk!) of met wat lijm rondom je waxinelichtje plakken. Ben je helemaal makkelijk ? (Meisjes-style) dan zet je de dennenappels gewoon tegen de houder aan en verplaats je het hele gebeuren niet tijdens de kerstdagen.

kerstversiering uit de tuin
kerstversiering uit de tuin

Free-style kerststukje

Ben je inmiddels een beetje kriebelig van al dat gefröbel? Het Meisje vulde een kom met het overgebleven groen en wat dennenappels. Ze maakte het af met een strengetje kleine lichtjes en is zeer tevreden met het resultaat.

kerstversiering uit de tuin
kerstversiering uit de tuin

Wil je nu ook besparen op je cadeautjes voor onder de kerstboom? De Meisje hebben meer tips: cadeautjes-uit-de-moestuin/

pinterest

1 Reactie

  1. Fijnproefster

    Wat een fijne en gezellige maaltijden. Ik hou zelf heel erg van een versierde kerst tafel, mooie gekleurde servetten en prachtige brandende kaarsen die horen daar natuurlijk ook bij. Fijne dagen en ik hoop dat het smaakt. Groetjes een fijnproefster.

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *