Kweken oogsten koken en eten

kweken oogsten koken en eten

Op een zekere dag, ongeveer een jaar geleden, ontvingen de Meisjes in hun mailbox een berichtje van een uitgever. Of ze interesse hadden om een boek te maken. Daar hadden ze vast wel heel veel fijne ideeën over. Zouden ze interesse hebben om daarover te komen praten?

Beide Meisjes stuiterden in hun respectievelijke woning zowat door het dak. Een boek! Bij een uitgever! Echt serieus grote-mensenwerk! En die fijne ideeën, daar moesten ze dan maar even voor gaan zitten. Dat kwam wel goed.

Natuurlijk was meteen duidelijk dat het boek over moestuinieren en koken met de opbrengst moest gaan. Dat zijn de expertises van de Meisjes, en de Meisjes zijn ondeelbaar. Dus geen tuinboek, geen kookboek, maar een boek voor de beginnende moestuinierder die ook van lekker eten houdt. Een moestuinkookboek.

kweken oogsten koken en eten

In kweken, oogsten, koken en eten

nemen we je mee in onze moestuin en onze keuken. We verleiden je met simpele en duidelijke teksten om lekkere maar bijzondere gewassen te kweken. We geven geen technische handleiding maar laten je lezen en doen. Want van doen word je blij en al doende leer je.

Hetzelfde geldt voor onze recepten. Je hoeft geen doorgwinterde thuiskok te zijn. Of uren in de keuken te staan om iets lekkers te koken. Met een paar goede ingrediënten (uit de tuin) kom je al een heel eind. En onthoud; als het lekker ruikt komt het meestal wel goed met dat eten.

Trots op ons boek en een pluim van Alain Caron

Wij zijn onnoemelijk trots op het resultaat na een jaar lang hard werken. Zonder de prachtige foto’s van Marleen van Es en de fijne begeleiding van onze uitgever Paul Römer was het resultaat vast niet zo geweldig geworden, we zijn beiden dan ook zeer dankbaar.

Je kunt ‘ kweken, oogsten, koken en eten’ natuurlijk op je salontafel neerleggen. Het boek is er mooi genoeg voor. Maar nog leuker is het als het onder de vetvlekken komt en en de kaft een beetje smoezig van de aarde wordt. Zoals Alain Caron, Cuisinier, zegt:

Reny en Amber leggen het moestuinieren en het bereiden van de recepten zo duidelijk uit dat jij het ook kunt. Dus ga snel de moestuin en de keuken in!’

Kweken, oogsten, koken en eten bestellen

Ben je nu ontzettend nieuwsgierig? Bestel dan ons boek! Dat kan natuurlijk bij je lokale boekhandel. Of stuur een mailtje naar ons, dan krijg je een gesigneerd exemplaar (wie weet wel met een vlekje en wat zwarte aarde). Of bestel ‘ kweken, oogsten, koken en eten via deze link bij de uitgever:

https://www.terralannoo.nl/nl/de-meisjes-van-de-moestuin

kweken oogsten koken en eten
kweken oogsten koken en eten, foto door Marleen van Es

pinterest

2 Reacties

 1. Tineke Ellen

  Groetjes aan Reni van Yske en Tineke uit Appingedam. Gezien in programma van binnenstebuiten. Leuk te zien dat je zo enthousiast bent in het moestuinieren. Ben zelf lid van Groei en Bloei. Hou van bloemen! Ben dol op tuinieren. Sucees met je werk!

  Reageren
  1. Reny

   Hé wat leuk dat jullie gekeken hebben! En wat een toeval dat we dezelfde interesses hebben. De siertuin was mijn oorspronkelijke liefde, maar een moestuin er naast maakt het compleet. Bloemen is weer een andere tak van sport en zijn lastig te kweken denk ik. Veel tuinplezier en wie weet zien we elkaar weer eens. Groetjes, Reny

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *