limoncello ijs

limoncello ijs

Het Meisje gaat weer op vakantie. Het hele keukengezin gaat kamperen. En dan niet in een ondermaats tentje waar je al zittend je onderbroek moet zien aan te krijgen. Nee, het Meisje heeft een waar Tentenkamp. Een tent voor het Meisje en de Man, comfortabel en op sta-hoogte. Beide keukenKinderen ook ieder een eigen tentje. Want samen in één tent wordt oorlog. De keukenHond heeft geen eigen tent. Maar wel een eigen stoel in het kampement. Om het kamp verder compleet te maken is er ook nog een tent waar het gezin onder zit, beschermd tegen de UV-straling maar ook tegen milde regen. Gedecoreerd met kerstverlichting. Heb je al een beeld?

En dan de klapper op de vuurpijl: de keukentent. Jawel, het Meisje heeft een heuse keukentent. Met kastjes en een gasstel en een goed werkende koelbox waar water en wijn heerlijk koud in blijven. Omdat het in de tent nogal heet kan worden staat er ook een ventilator te loeien. In elke tent dus een ventilator. Tel je mee? Dat zijn er vier. Het Meisje gaat dus goed voorbereid op weg kun je wel zeggen. Bijna alles wat deze keukenMensjes thuis maken kunnen ze ook op de camping fabriceren. Behalve ijs. IJs maken lukt echt niet op de camping. Gelukkig voor jullie zijn jullie niet op de camping en is ijs maken dus een koud kunstje. Wil je indruk maken? Dat lukt met dit recept voor limoncello ijs. Daar maak je vrienden mee.

Dit heb je nodig voor 8 personen:

6 of 7 citroenen – 125 gram gezeefde poedersuiker – 100 ml limoncello – 250 gram mascarpone – 250 gram yoghurt – eventueel verse munt blaadjes ter garnering

Pers 2 tot 3 citroenen ui; je hebt 100 ml sap nodig. Klop het citroensap samen met de limoncello en de poedersuiker. In een andere kom meng je de mascarpone en de yoghurt. Meng het citroenmengsel erdoor heen. Draai vervolgens ijs in je machine, of giet in een bakje en zet minimaal 4 uur in de vriezer. In dat geval moet je wel elk half uur even de massa doorroeren zodat je geen kristallen krijgt.

Snij de overige 4 citroenen in de lengte doormidden. Verwijder het vruchtvlees en de binnenste vlies. Vul ze daarna met het limoncello ijs en zet ze nog minimaal 2 tot 3 uur terug in de vriezer. Garneer eventueel met een blaadje munt en, eigenlijk zou het vanzelfsprekend moeten zijn, serveer er een koud glaasje limoncello bij.

 

 

pinterest

4 Reacties

 1. Mirjam

  Veel plezier in jullie tentenkanp 🙂

  Reageren
 2. Pingback: limoncello koekjes - de Meisjes van de Moestuin

 3. Marian

  Echt heerlijk ijs! Dat komt beslist vaker op het menu?!

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   wat leuk!

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *