limoncello stoofpeertjes

Limoncello stoofpeertjes

Het zijn nog niet de donkere dagen voor kerst maar ze komen er wel al rap aan. De vraag: ‘wat doen jullie met de kerstdagen’ is al weer een aantal keer gevallen. Daar waar sommige mensen hopeloos gedeprimeerd worden van deze feestperiode, zich het liefste willen opsluiten, een winterslaap houden of gewoon heel hard iedereen die iets feestelijks zegt neer willen knuppelen, heeft het Meisje zin in de feestdagen. Ze verheugt zich er zelfs op!

Stiekem kijkt ze al in de huizen in de buurt of er al feestverlichting hangt (ja!). Bedenkt ze waar de kerstboom het beste kan staan in het nieuwe huis en of ze er niet eentje buiten moet zetten ook. Dit jaar toch maar eens een kerstkrans aan de deur, of misschien een takje mistletoe ophangen, gewoon, voor de leuk? En op tweede kerstdag een pyamadagje houden? Lekker restjes eten en een filmpje kijken. Het Meisje houdt van de feestdagen. Oké, misschien iets meer van de gedachte eraan dan aan de werkelijke uitvoering maar toch. Ze heeft in ieder geval voorpret.

Langzaam in een hoekje van haar brein begint ook het denken over een kerstmenu. Lekker, feestelijk én makkelijk. Want het Meisje houdt niet van stress en ze is er wel gevoelig voor. Van te voren te bereiden is dan wel heel fijn zodat ze op het moment zelf niet te moeilijk hoeft te doen. Deze limoncello stoofpeertjes zouden best eens op het kerstmenu kunnen komen te staan. Want naast dat ze gemakkelijk en van te voren te bereiden zijn, zijn ze eenvoudig genoeg voor de feestdagen-haters maar ook weer bijzonder met een twist voor de ware fanaten! Zo is iedereen tevreden, daar houdt het Meisje van.

Limoncello stoofpeertjes

6 stoofpeertjes (bijvoobeeld Gieser Wildeman’s) – 200 ml water – 300 ml Limoncello – 150 gram suiker – 2 kaneelstokjes – 1 vanillepeul – 3 jeneverbessen – 3 kruidnagels – 1 halve citroen

Schil de stoofpeertjes maar laat het steeltje eraan zitten. Snij de halve citroen in tweeën en leg samen met de peertjes in een pan, zet de peertjes rechtop. Doe de kaneel erbij, snij de vanillepeul door de lengte in en doe die samen met de suiker, kruidnagels  en de jeneverbessen bij de peertjes. Schenk het water en de Limoncello over de peertjes en laat langzaam aan de kook komen. Zodra het kookt doe je de deksel op de pan (met een kiertje voor de lucht) draai je het gas laag en laat je de peertjes 60 minuten zachtjes gaar stoven.

Serveer met vanille ijs, hangop of maak er een feestelijke taart van!

Meer weten over het kweken van peren? kijk dan eens  hier. Meer recepten met peer? Wat dacht je van deze taart met restjes stoofpeertjes

stoofpeertjestaart met vijgencompote

stoofpeertjestaart met vijgencompote

pinterest

5 Reacties

 1. RX20u

  Ik heb het gisteren gemaakt! Het was echt smullen geblazen!

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   Wat leuk om te horen!

   Reageren
 2. Pingback: 15 recepten met Limoncello (zoet & hartig) • OngewoonLekker.com

 3. Gerri

  zijn deze peertjes ook lekker bij een hertenbiefstukje? OF dan toch maar liever uitgeweken naar de rodewijn/bessensap/stoofpeertjes?

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   natuurlijk zijn de limoncello peertjes ook lekker. Wel een lichtere tegenhang, en we zouden een drupje extra limoncello toevoegen.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *