meer over De Meisjes

Meer over De Meisjes

De Meisjes zagen het aankomen. Hoopten stiekem dat het aan hun deur voorbijging, maar die hoop bleek ijdel. Ergens in de krochten van het geheugen van De Meisjes stak het idee van de kettingbrief de kop op. Zo’n brief die je doorgeeft aan vijf vriendinnen. Je schrijft je naam onderaan het lijstje en haalt de bovenste van het lijstje af. Hem of haar stuur je een ansichtkaart en binnen de kortste keren wordt je brievenbus gevuld met een ontelbare hoeveelheid ansichtkaarten. Totdat iemand de ketting verbrak. Wat jij natuurlijk onder, al die sociale druk, zelf niet durfde te zijn.

Toch is dit een lievere uitdaging. Een uitdaging via Instagram waarin je aan vijf Instagram vriendjes vraagt om iets meer over jezelf te vertellen. Met als idee om te ontdekken wie die mensen achter al die prachtige foto’s, informatieve teksten en lieve aanmoedigingen eigenlijk zijn. Je kent ze tenslotte niet. Je volgt ze alleen maar.

Deze uitdaging kwam ook bij De Meisjes aan. Wie zijn zij eigenlijk? Wat doen ze, wat beweegt ze?

De Meisjes van de Moestuin

Het ene Meisje weet alles van zaaien, verspenen, verpotten en van groeien en bloeien. Hoewel ze vroeger het piepkleine stukje tuin dat ze van haar vader toegewezen kreeg, zwaar verwaarloosde, is ze inmiddels gek op tuinieren. Ze combineert planten en bloemen. Bomen en hagen. Siergrassen en bollen. En op het ontwerpen van tuinen. Dit betekent dat haar tuin iedere vijf jaar volledig op de schop gaat omdat ze weer iets nieuws bedacht heeft.

Het andere Meisje is een creatieve thuis kok. Opgegroeid bij een moeder voor wie brandnetelsoep het meest delicate gerecht was dat op tafel stond, stortte ze zich op het koken zodra ze het huis uit ging. Ze houdt van bakken en braden. Van wecken en taarten maken. Ook maakt ze haar eigen limonades, likeur, sausjes en salsa. Haar recepten zijn nooit gewoontjes. Wel altijd gemakkelijk te maken.

Tijdens een van de vele avonden tafelen, ontstond het lumineuze idee om samen te werken. Stel dat ze zich nu eens richtten op datgene waar ze zelf blij van worden? Tuinieren, koken, eten en drinken. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat eten veel lekkerder wordt als je weet wat je eet. Dat gerechten hemels worden als je de ingrediënten zelf hebt gekweekt. Ze namen een besluit. Ze gingen bloggen. Het ene meisje werd een tuinMeisje. Het andere een keukenMeisje. Samen vormden ze voortaan De Meisjes van de Moestuin.

Het tuinMeisje richtte zich op een nieuwe tuin. Een moestuin. Het keukenMeisje richtte zich op een nieuwe keuken. De oogstkeuken.

Meer over De Meisjes

Tot zover het ontstaan van De Meisjes.

Maar er is meer over De Meisjes. Ze vullen elkaar aan. Dat doen ze al heel lang.

Ze zijn dan ook geen meisjes meer, maar min of meer volwassen vrouwen. Alleen in hun hoofd wil het met dat volwassen worden niet helemaal lukken. Ze veranderen aan de buitenkant natuurlijk wel. Er komen meer rimpels bij. De kilo’s gaan er niet zo gemakkelijk meer van af. De eerste grijze haren krijgen een kleurtje. Maar van binnen blijven ze gewoon meisjes en daar zijn ze heel blij mee.

De Meisjes in de echte wereld

In de echte wereld zijn ze niet alleen geen meisjes. Ze zijn ook geen schrijvers, geen bloggers. Dat is een hobby. Eerlijk gezegd wel een hobby die een beetje uit de hand gelopen is. De Meisjes hebben gewoon een baan. Een best wel volwassen baan in hetzelfde vakgebied: Human Resource Management. Ze kennen elkaar sinds hun studietijd aan de Hogeschool van Amsterdam.

Vanaf de eerste dag vonden ze elkaar leuk en grappig. Voelden ze zich thuis bij elkaar. Ze weten inmiddels precies wat ze aan elkaar hebben. Ze zijn er voor elkaar in tijden van grote en kleine rampen maar delen ook vreugde en blijdschap. Hoewel ze op het eerste, en ook op het tweede gezicht, sterk van elkaar verschillen hebben ze nooit ruzie. Natuurlijk zijn er wel eens dingen die uitgesproken moeten worden, maar zelfs daar komen ze zonder kleerscheuren doorheen. Ze delen relativeringsvermogen en gevoel voor humor. Daarmee overwinnen ze alle obstakels die het leven voor hen opwerpt. Ze zijn allebei blij en optimistisch van aard, maar hebben eveneens hetzelfde scherpe randje. Au! En dat voor meisjes?

De favoriete pagina van De Meisjes

De Meisjes hebben door het vele werken en hun tijdverslindende hobby te weinig tijd voor hun favoriete Meisjes pagina. Een pagina die nog steeds in oprichting is: De reispagina. Het bezoeken van bijzondere moestuinen. Het ontdekken van dakterrassen in steden. Het volgen van kookworkshops in onbekende keukens. De Meisjes willen geïnspireerd worden. Smaken, kleuren en geuren opsnuiven. Ze dromen ervan om daar voor jou verslag van te doen.

Kortom: De Meisjes zijn nog lang niet compleet.

Tenslotte

Wat je tenslotte nog moet weten van De Meisjes? Dat alles wat De Meisje beschrijven in hun blogs, waar is. Bijna….

Volgens het goede gebruik van de kettingbrief geven De Meisjes dit stokje weer door. Aan wie? Dat zie je op hun Instagram pagina.

De foto van De Meisjes is gemaakt door Bert Pettersson www.bertpettersson.com Hij maakte foto’s voor deze Margriet reportage. Hij was zo lief om ons een foto toe te sturen toen De Meisjes ontdekten dat ze slechts mutsige selfies hadden.

De Meisjes in Margriet

De Meisjes in Margriet

pinterest

2 Reacties

 1. suzigirl

  Mooie foto, maar ik weet niet hoe ik hem groter krijg, ik en het internet, slechte combinatie.

  Hebben jullie geen beestjes in de tuin bvb. kippetjes. Ik volg iedere week de rubriek van Laurence Machiels, vorig weekend stond ze in de krant met haar kruiwagen en haar krielkippetjes. Heel mooi.

  Reageren
  1. Reny (Auteur bericht)

   Dat hadden we graag gewild. Een tuin vol beesten. Maar we wonen middenin de stad, dus voor ons geen schapen, geiten of kippetjes. Wel een kat. Die maakt niet alles, maar toch veel goed.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *