gnocchi met spinazie en basilicum uit de oven

gnocchi met spinazie en basiclicum uit de oven

Ze heeft het er vaker over gehad. Het meisje bevalt niet zo helaas. Ze doet echt wel haar best. Probeert van alles uit. Denkt aan variatie, houdt de trends in de gaten, probeert eens wat nieuws. Het wil alleen niet zo vlotten met het Meisje. In tegenstelling tot wat ze jullie probeert te laten geloven is ze geen goede kok. Een hele slechte kok zelfs, als je tenminste de keukenKinderen moet geloven.

Daarom heeft ze tegenwoordig een lijstje: een lijstje met gerechten waar beide kinders mee kunnen leven wanneer ze het voorgeschoteld krijgen. Oud en vertrouwd en weinig verassend maar wel naar ieders wens. Nou ja, naar ieders wens.. .Het Meisje past zich wel aan. Zo staan er geen stamppotjes meer op het menu. Stoofvlees, teveel vis, bieten en zoete aardappel, het haalt  het menu niet. Kind één houdt niet van tomaten en pasta. Kind twee niet van aardappels en vlees. Het Meisje zelf is niet gek op prutjes en prefereert iets simpels doch voedzaams.

Zelfs pizza is van het menu geschrapt daar een der kinderen een bijbaan had bij de pizzeria. En dus voor een leven lang genoeg pizza gegeten heeft. Het Meisje stelde voor dat het volgende baantje bij de grote gele M zou zijn of een van diens soortgenoten maar dat is ‘echt vet zielig’ om daar te werken. Jammer.

Maar toch he.. ze kan zich er maar moeilijk bij neerleggen.. de komende jaren alleen nog maar de gerechten eten die het lijstje gehaald hebben. Af en toe wordt ze dus opstandig. Rebels, recalcitrant, zeg maar gerust onbehoorlijk eigenwijs. En dus zette ze wat anders op tafel, niet van het lijstje. Gnocchi met spinazie en basilicum uit de oven. Lekker romig met lange draden mozzarella en een knapperige korst van parmezaan op de bovenkant. Maar wat dacht ze wel? Kind 1 houdt niet van spinazie en pasta, kind 2 niet van aardappel…Gelukkig zat het Meisje zelf wel heerlijk te smikkelen. De hond kreeg de restjes en voor morgen haalt het Meisje het lijstje er weer bij.

Gnocchi met spinazie en basilicum uit de oven

voor 3 tot 4 personen

400 gram verse gnocchi – 250 gram gehakte diepvries spinazie – 125 ml room – 2 eieren – 1 bolletje Buffalo mozzarella – geraspte Parmezaan – 2 theelepels gedroogde Italiaans kruiden – verse basilicum

Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de gnocchi en de (ontdooide) spinazie in de ovenschaal. Verdeel de mozzarella eroverheen. Strooi er wat fijn gescheurde blaadjes basilicum over. Klop in een kom de eieren met de room, Italiaanse kruiden, peper en zout los en giet over de gnocchi. Als laatste strooi jee een mooie laag geraspte Parmezaan er overheen. Zet in de oven voor 20 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is en de room gestold is. Als laatste strooi je er nog wat basilicumblaadjes overheen.

Restje verse spinazie over? Deze salade met verse geitenkaas is ook heerlijk. Dat vindt het Meisje tenminste.

spinaziesalade met verse geitenkaas

pinterest

1 Reactie

  1. Marielle

    Lekker!,

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *