spinaziesalade met verse geitenkaas

spinaziesalade met verse geitenkaas

Op de een of andere manier heb ik er af en toe behoefte aan: spinazie. Als enige in het Keukengezin, dat wel helaas. De kinderen weren spinazie in rauwe vorm het liefste radicaal uit het menu. Maar ja, als kok mag je het menu bepalen. Nu las ik laatst dat rauwe spinazie goed is voor sterke botten, beter nog dan zuivel. Maar ook dat het zorgt voor een gezond hart en sterke spieren. Er volgde nog een hele opsomming met alle gezonde, versterkende en heilzame werkingen van deze groene bladgroente. Mijn enige conclusie kan dus zijn dat we vaker spinazie moeten eten. Een conclusie die jullie vast met me delen wanneer je hoort dat het eten van spinazie je libido verhoogt en het verouderingsproces tegengaat.

Eten van spinazie het helaas ook wel mindere kanten. Zo zit er veel nitraat in wat weer, na een lang proces, kan zorgen voor maag- en darmklachten. Nitraat komt bij verhitting vrij. Daarom ook het oude gezegde dat je spinazie nooit twee keer mag verwarmen. En spinazie zorgt voor een ruw gevoel aan je tanden. Dat ruwe gevoel wordt weer tegengegaan door spinazie te combineren met iets van zuivel. En laat ik daar nu net een heerlijk en gemakkelijk recept voor hebben!

Was de spinazie en droog de bladeren. Maak  de spinazie aan met een vinaigrette, bijvoorbeeld met balsamico, beetje rode wijnazijn, snufje zout en olijfolie. Versnipper de verse geitenkaas erover en de in ringen gesneden rode ui. Als laatste de geroosterde pijnboompitten en, eet smakelijk!

 

(jonge) bladspinazie – verse geitenkaas – rode ui gesneden – pijnboompitten geroosterd – vinaigrette naar smaak

pinterest

2 Reacties

  1. Pingback: gnocchi met spinazie en ricotta - de Meisjes van de Moestuin

  2. Pingback: gnocchi met spinazie en basilicum uit de oven - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *