broodje kip, bacon en sla

broodje kip, bacon en sla

Vakantiebroodjes noemen mijn kinderen het. Weten zij veel. Het zijn natuurlijk gewoon een soort BLT-sandwiches. Maar wij eten ze inderdaad als we op reis gaan. Vandaar de naam. De auto wordt volgeladen, de dakkoffer volgepropt en als het kan regelen we een aanhanger. Want wij kamperen. En als je kampeert heb je veel spullen mee te nemen. Zeker als je op de camping nog de lokale producten van de markt wilt verwerken tot een heerlijke maaltijd. Dan heb je dus je materiaal nodig. Daarom zijn wij de trotse bezitters van een super de luxe- veel te dure- koelbox. Niet zo’n kleine waarin alles lauw wordt maar zo’n exemplaar die goed koelt, zelfs kan vriezen en waar je voor twee dagen boodschappen in kunt bewaren en genoeg wijn kunt koelen. We zijn per slot van rekening op vakantie en op de camping moet je wat, toch? Maar goed, de vakantiebroodjes. Die zijn ontstaan door de koelbox. Want de aanschaf van die vreselijke mooie koelbox hebben we enigszins gerechtvaardigd doordat er nu op reis gepicknickt kan worden met de goodies uit de box. Niet meer van die laffe, veel te dure broodjes of maaltijden bij een wegrestaurant maar gezellig ergens stoppen op een mooi plekje onderweg. Gegrild kippetje, glaasje chablis ( ééntje mag) en tot slot een stukje overgebleven appeltaart. Als je dat allemaal van huis meeneemt in plaats van onderweg te kopen heb je de aanschaf van de koelbox er in een paar jaar uit, zo redeneerden wij. Vanaf het moment dat we in de auto stappen zijn we gezellig op vakantie met ons goed gevulde culinaire boxje. In theorie geen speld tussen te krijgen. Misschien voelde je het al aankomen: in de praktijk maken we per reisdag zoveel mogelijk kilometers en gunnen we ons helemaal de tijd voor zo’n picknick niet. Thuis vullen we de koelbox met flesjes water en fris in plaats van met chablis. Geen gegrilde kip en van de appeltaart blijft sowieso nooit een stukje over. Het enige wat standhoudt zijn de ‘vakantiebroodjes’. Je kunt ze met bolletjes, pistoletjes of van geroosterd brood maken. Met knapperig gebakken bacon, gerookte kipfilet, sla mayonaise en avocado.

Rooster het brood, besmeer beide broodjes aan één kant gul met mayonaise. Leg er vervolgens bladsla, de uitgebakken bacon en dunne plakjes kipfilet op. Daarboven een paar plakjes avocado met wat peper en zout en het tweede broodje met de besmeerde kant naar benden er op leggen. Fijne vakantie!

 

Voor 4 sandwiches:

8 sneetjes geroosterd brood – 150 gram bacon, uitgebakken – 1 kleine gerookte kipfilet of 100 gram gerookte kipfilet (broodbeleg) – 1 avocado – sla – mayonaise

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin