patatas bravas van courgettes

patatas bravas van courgettes

Heerlijk, dat vakantievoedsel. Ben je buiten je landgrenzen dan smaakt alles altijd beter. Tenminste, zo voelt dat. Het Meisje weet ook wel dat dat helemaal niet waar is. Maar toch, je bent op vakantie, lekker relaxed en je gaat er eens goed voor zitten met een lekker wijntje erbij. Het liefste op een idyllisch plekje aan het kabbelende water of heel romantisch op een mooi plein zonder andere vervelende toeristen. Zonnetje op je bolletje en wat kan er dan nog misgaan? Ehm.. eigenlijk best heel veel. Vet voedsel, saaie gerechten of verschrikkelijke bediening en luidruchtige medelanders. Zo heeft het Meisje de verschrikkelijkste pizza ever in Italie gegeten. Nog niet gaar maar wel verbrand en met bijna geen tomatensaus en de mozzarella.. nou ja, die was op de bon waarschijnlijk. Daarentegen heeft ze lekkerste pizza nog geen 5 kilometer verderop gegeten. Een witte pizza, dus zonder tomatensaus ( maar dit keer was het de bedoeling) met mozzarella, courgettebloemen en ansjovis. Die courgette is een veelzijdige groente hoor. Je kunt de bloemen vullen, plakjes grillen met peper en zout, rauw eten als een salade en dit Meisje geeft het ook aan de hond. Maar je kunt er ook heerlijke Patatas Bravas van courgettes maken. Dat doe je zo:

Je snijdt de courgette in de lengte door vieren, verwijderd de zaadlijsten. Snij daarna de courgettes in blokjes en doe ze in een vergiet en bestrooi met zout. Laat een uurtje uitlekken. Langer mag ook, kijk maar wat je schema toelaat!. Als je ze gaat bakken dep je de courgetteblokjes droog en bestrooi je ze met een flinke hoeveelheid keker bloem. Dan bak je ze nice en crispy in een flinke laag (olijf)olie.

Zoveel courgettes als je trek hebt – keker bloem (toko) – zout en olie. Laat eventueel de kekererwtenbloem achterwege als je echt heel streng koohydraatvrij/ glutenvrij wilt/moet eten. Bak de courgette blokjes dan lekker krokant!

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: vegetarische lasagna van gegrilde groente - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *