moestuin lijst

moestuin lijst

Paniek! Zweetdruppels parelen langs haar voorhoofd. Haar brein werkt niet meer. Haar trui plakt aan haar rug. Dit kan niet waar zijn. Dit overkomt haar niet. Ze gooit nog een zoekterm in het scherm van haar smartphone. Geen herkenning. Geen resultaat. Ze heeft nu werkelijk alle opties gehad, moestuin lijst, moestuin wensen, ideeën, nieuwe moestuin. Helaas. Zelfs het woord tuin brengt geen uitkomst. En dat terwijl ze een tuinMeisje is. Hier gaat iets heel erg mis. Ze is haar moestuin lijst kwijt.

Ze zit er helemaal klaar voor. Dit weekend zet ze alle verzamelde informatie om in een moestuinplan. Bepaalt welk gewas in welk bed terecht komt. Wie de buren worden. Leert van gemaakte fouten en gaat vooral veel nieuwe gewassen kweken. Dat vindt ze nu eenmaal het leukst. Maar waar zijn haar ideeën gebleven? Waar is haar moestuin lijst? Het is onmogelijk dat ze deze kwijt is.

Ze is een georganiseerd Meisje. Een Meisje met een lijstje. Boeken die ze moet lezen, steden die ze wil zien, fijne hotels om te bezoeken of films. Het Meisje maakt een lijstje. Soms wordt ze gek van zichzelf, maar lijsten houden haar hoofd leeg en de wereld onder controle……Meestal.

Ze hanteert dezelfde werkwijze voor haar moestuin. Moestuinieren is nu eenmaal een continu lerend proces. Elk jaar opnieuw. Dus houdt ze bij welk gewas het wel en niet goed doet. Onder welke omstandigheden ze haar groen teelt en wat ze het volgend seizoen absoluut anders gaat doen. Dat is meestal de langste lijst.

De moestuin lijst

Deze lijst combineert ze met haar moestuin wensen voor het nieuwe jaar. Hiervoor doet ze gedurende het jaar inspiratie op bij andere tuiniers, leest ze tuinbladen en – boeken, ziet ze de mooiste gewassen voorbijkomen op Instagram. Ze noteert alles in haar smartphone. Die heeft ze toch altijd bij de hand. En daar ligt nu net het probleem.

Moestuin lijst op papier

Noteerde ze de moestuin lijst nog maar op papier. Zoals ze vroeger deed. Het Meisje houdt van papier. En ja. Dat is ouderwets. Maar op de een of andere manier wordt alles aanraakbaar op papier. Er zit een fysieke component in. Het schrijven, het lezen, het terugkijken. Alles lijkt echter op papier. Je pakt je notitieboekje erbij. Kijkt wat je vorig jaar hebt bedacht en verwezenlijkt je plannen. Was het een idioot idee? Streep erdoor. Heb je er geen ruimte voor? Dan laat je het staan voor het volgende seizoen. Een kwestie van het juiste notitieboek pakken, terugbladeren en je eigen genialiteit bewonderen.

Moestuin lijst in je smartphone

Ze raakte echter in de ban van gemak en snelheid. Een telefoon heeft ze nu eenmaal altijd bij zich. Om tuinfoto’s te maken. Om elke ingeving in kwijt te kunnen. Op elk moment. Op elke plaats. Ook in de tuin. Waarom die dan niet te gebruiken? Het scheelt morsige blaadjes, want zwarte tuinhanden en wit papier zijn nu eenmaal geen goede combinatie. Ze was bijna om. Ze was bijna een modern Meisje. Tot nu. Nu is ze ten einde raad.

Ze slaat internet erop na. Inderdaad. In een smartphone kun je aantekeningen kwijtraken. Eenmaal weggegooide notities zijn niet meer terug te halen. Er zit niets anders op. Ze moet helemaal opnieuw beginnen. Heeft iemand nog tips? Dan zet ze die in haar telefoon. Waarna ze elke maand een uitdraai van haar aantekeningen maakt. Misschien wel in een notitieboekje plakt. Controle boven alles. Lang leve het papier.

Ben je benieuwd hoe De Meisjes er op papier uit zien? Lees dan dit artikel.

De Meisjes in de media

 

pinterest

2 Reacties

  1. suzigirl

    Tof dat je alles op papier schrijft, dat doe ik ook. Ik hoor geregeld zeggen dat ik van de oude stempel ben, maar dat deert niet.
    En als ik dan al iets vergeet kijk ik naar het blog van “De Meisjes”.

    Tuinieren moet vooral prettig blijven en als de oogst lukt kan mijn geluk niet op.
    Doe zo voort

    Reageren
    1. Reny (Auteur bericht)

      Dank je wel!

      Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *