rozen meringue met pistache en framboos

rozen meringue met pistache en framboos

Het is bijna Valentijn. Het feest der liefde. Alleen heeft het Meisje geen geliefde. Niet dat het hebben van een geliefde een garantie is voor een rijke Valentijnsdag. Tenminste, niet voor het Meisje. Nog nooit heeft ze iets ontvangen, geen kaart, bloem noch chocolaatje. Het zou kunnen dat dat wat zegt over de geliefdheid van het Meisje, alleen wil ze die conclusie nog niet trekken. En daarom gaat ze op zoek naar liefde. Wellicht naar een toekomstige Valentijn. Het Meisje begeeft zich op de digitale datingmarkt.

Tot nu toe zonder enig resultaat. Het Meisje heeft veel commentaar. Want heten ze bijvoorbeeld Robbie, Jantje of Jopie? Huppa. Weg ermee. Als volwassen vent kun je toch geen naam aanhouden die schattig klonk toen je vier was. En hebben ze een foto met een half afgeknipt silhouet van de ex-partner er nog opstaan? Weg ermee. Een hele lijst met zaken die ze níet zoeken? Weg ermee. Negativiteit zoekt het Meisje dan weer niet. Je begrijpt, het wil niet erg vlotten met het liefdesleven van het Meisje. Dit jaar geen Valentijn voor haar.

Dan maar een Valentijnswaardig recept. Voor diegenen die net als het Meisje denken dat de liefde wel degelijk door de maag gaat. Iets meer werk maar voornamelijk in de voorbereiding. Mocht je dus wel een fijne Valentijn hebben dan kun je met een goede planning vooraf op de avond zelf shinen als een ware keukenprinses. En heb je geen geliefde? Het Meisje kent niemand die niet van meringue houdt. Zeker niet van die lekkere brosse zelfgemaakte, waarbij het binnenste nog een beetje kleverig is. En voor de gelegenheid maakt ze rozen meringue met pistache en framboos. Ook lekker voor vrienden.

Rozen meringue met pistache en framboos

voor 4 porties

meringues:

3 eiwitten – snufje zout – 150 gram fijne kristalsuiker – 100 gram poedersuiker – druppeltje rozenwater

Verwarm de oven voor op 100-110 graden. Klop de eiwitten met het zout wit en stevig. Als het eiwit stijf is voeg je geleidelijk de kristalsuiker en het druppeltje rozenwater toe, zet de mixer op een lagere stand. Als laatste spatel je de gezeefde poedersuiker erdoorheen.

Spuit torentjes of welke gewenste vorm dan ook op de met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 45-60 minuten in de voorverwarmde oven. Zorg dat ze niet verkleuren!

Pistache en framboos:

50 gram ongezouten pistachenootjes – 250 gram (diepvries) frambozen -zakje vanillesuiker – 125 ml slagroom- 125 gram mascarpone – druppeltje rozenwater – 50 gram kristalsuiker

Rooster de nootjes in een hete koekenpan en zet apart. Hou 12 frambozen apart en verwarm de rest van de frambozen in een pannetje met de vanillesuiker en het druppeltje rozenwater. Let goed op de hoeveelheid rozenwater die je gebruikt: samen met wat er in de meringues gaat moet het niet meer dan een theelepel zijn. Roer de warme frambozen door de zeef zodat je een mooie saus zonder pitjes krijgt. Klop de slagroom op en meng met de mascarpone en de suiker.

Serveren:

in een mooi kommetje breek je de meringues in grote brokken. Schep er een flinke klodder van je slagroom – mascarpone mengsel bij. Schenk er je frambozensaus overheen en garneer met de groene pistachenootjes en de apart gehouden frambozen. Happy Valentine!

NB omdat de meringues al zo zoet zijn zit er weinig suiker in de frambozen en slagroom. Mocht je een ware zoetekauw zijn dan kun je extra suiker gebruiken.

Heb je nu een hele stoet aanbidders? Dan kan deze makkelijke cheesecake met sinaasappel en framboos ook een goede optie zijn.

makkelijke cheesecake met sinaasappel en framboos

makkelijke cheesecake met sinaasappel en framboos

 

 

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *