makkelijke cheesecake met sinaasappel en framboos

makkelijke cheesecake met sinaasappel en framboos

Er is altijd wel een goede reden voor een lekkere, smakelijk en makkelijke cheesecake. Je verdriet wegeten bijvoorbeeld. Of iemand anders z’n verdriet. Speciaal als het verdriet van je kinderen is, of van je beste vriend of vriendin. Of juist omdat het leven even meezit, je hebt iets in de loterij gewonnen, je kind is geslaagd voor een of ander diploma, of die vervelende buurvrouw gaat eindelijk verhuizen (ja, het zoú toch kunnen?). Of het is bijna weekend. Eigenlijk is een taartje altijd wel onderdeel van een gedenkwaardige gebeurtenis, blij of verdrietig, groot of klein. En zelfs als er geen reden voor is kun je een hapje nemen, ja toch?

Je kunt ook wat lekkers maken om bij anderen in het gevlei te geraken. Zo probeert de Man van de Keuken zijn collega’s te paaien met gebak van zijn Meisje. Elke maand neemt hij iets mee, appeltaart, brownies of clafoutis. Nu vragen de vrouwelijke collega’s om iets zonder suiker en zonder koolhydraten. Gelukkig kan het Meisje nu pareren dat het lichaam geen onderscheid maakt tussen de verschillende suikers dankzij het krantenartikel waar het tuinMeisje ons op attendeerde. En bovendien heeft zij ook opgevangen dat het eten van dadels, meestal gebruikt als suikervervanger, naast voordelen ook nadelen bevat. Monique van der Vloed schrijft daar in haar blog over. Beetje stugge tekst en niet heel grappig om te lezen maar wel erg informatief.

Goed, dat betekent maar weer voor de Meisjes dat ze hun trouwe motto aanhouden: smaak boven alles en alles met mate. Dus maakt het keukenMeisje een makkelijke cheesecake met sinaasappel en framboos, met gewone suiker. Niet te veel, niet te vaak, maar wel lekker! En als de vrouwelijke collega’s van de Man niet durven, nemen de mannen vast graag een tweede stukje. Om te vieren dat zij niet bang zijn voor een paar calorieën extra. De durfals.

Ingrediënten:

Bodem: springvorm 26 cm – 1 pak bastogne (of volkoren) koekjes – 100 gram gesmolten boter

Vulling: 400 ml roomkaas – 120 gram suiker – snufje zout – 40 gram bloem – sap en rasp van 1 sinaasappel – 300 gram creme fraice – 4 eieren – 1 theelepel vanille-extract

saus: doosje framboos uit de diepvries – 1 theelepel vanillesuiker – 50 gram suiker

Verwarm je oven voor op  175 ºC.

Zet in een pannetje de frambozen met de suikers op een laag vuurtje, tot het een dikke saus wordt. Roer daarna eventueel door de zeef om de pitjes eruit te halen.

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine met de suiker en voeg de gesmolten boter toe. Doe in een ronde (ingevette) springvorm en druk stevig aan. Bak de bodem 10 – 15  minuten in de oven op 175 ºC.

Haal de vorm uit de oven en verhoog de temperatuur naar 225 ºC.

Maak ondertussen de vulling. Meng alle ingrediënten bij in de keukenmachine tot een egaal geheel, waarbij je de eieren als laatste één voor één toevoegt. Verdeel nu uit over de bodem. Maak van de frambozensaus gelijke druppeltjes in een patroon in de vulling. Trek daarna met bijvoorbeeld een sateprikker een lijn van het ene druppeltje naar het andere, zo ontstaan de hartjes. Zet de taart in de oven en bak voor 10 minuten, verlaag daarna de temperatuur naar 90 ºC. Bak de cheesecake in 45 minuten verder af. Hij mag nog een beetje ‘trillen’ in het midden, maar moet wel stevig aanvoelen. Laat afkoelen en plaats daarna in de koelkast. Serveer de cheesecake met de rest van de frambozensaus.

 

pinterest

2 Reacties

  1. Pingback: kerst vieren met de Meisjes deel 2 - de Meisjes van de Moestuin

  2. Pingback: rozen meringue met pistache en framboos - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *