kerst vieren met de Meisjes deel 2

kerst vieren met de Meisjes deel 2

Overal op het wereld wijde web verschijnen nu menu suggesties voor het kerstdiner. Eerdere jaren zat het keukenMeisje al halverwege oktober met verschillende kookboeken opengeslagen op zoek naar het perfecte menu. Extravagante recepten met bijzondere ingrediënten. Geldverslindend en tijdrovend. Want het Meisje en de Man vaarden niet blind op ervaring maar gingen telkens voor wat nieuws. Meestal geslaagd, maar niet altijd zoals bedoeld. En soms zelfs een ware mislukking.

Zoals afgelopen jaar. De oven gevuld met een giga kalkoen, maar stond niet aan. Staat de kalkoen bij jou voor dit jaar op het lijstje, check de oven dan maar regelmatig, voor het geval dat. Scheelt een hoop wijn op de nuchtere maag. En als je dan toch voor die kalkoen gaat, maak dan eens je eigen kalkoenkruiden, lekker!

Goed, om dit jaar die blamage van een rauwe vogel te voorkomen heeft het Meisje al vroeg twee kerstmenu’s samengesteld, met recepten uit eerdere proefondervindelijke geslaagde pogingen! Vandaag het menu voor kerst vieren met de meisjes deel 2. Gemakkelijk, planbaar en bewezen gelukt!

Kerst vieren met de Meisjes deel 2, het menu:

Begin de avond eens met een glaasje bisschopswijn met of zonder alcohol van het tuinMeisje.

bisschopswijn met of zonder alcohol

Serveer er deze kerstkoekjes met rozemarijn en parmezaan bij. Een goed begin is namelijk het halve werk!

kerstkoekjes met rozemarijn en parmezaan

Als voorgerecht een feestelijke salade met bloedsinaasappel, blauwe kaas en walnoten

salade met bloedsinaasappel, blauwe kaas en walnoten

Natuurlijk is er de mogelijkheid voor een soepje tussendoor. Wat dacht je van makkelijke Italiaanse tomaten-groentesoep? Maak maar alvast de dag van te voren.

makkelijke Italiaanse tomaten-groentesoep

Voor het hoofdgerecht is onze keus gevallen op gemarineerde karbonaadjes met bramensaus

gemarineerde karbonaadjes met bramensaus

met een gratin van schorseneren en aardappel ernaast. Hier in kleine porties maar natuurlijk ook gewoon als schotel te serveren.

gratin van schorseneren en aardappel

Eventuuel serveer je er nog een extra groente naast.

Voor het dessert is het altijd lastig kiezen. Het keukenMeisje gaat graag voor iets wat al klaar staat. Zo weet ze of iets gelukt is en hoeft ze ook niet de gezellige eettafel te verlaten om de keuken in te duiken.  Voor deze keer twijfelt ze tussen de sinaasappel-cranberry tulband of de makkelijke cheesecake met sinaasappel en framboos

makkelijke cheesecake met sinaasappel en framboos

En natuurlijk kan je het diner niet afsluiten zonder een eigen gemaakte likeur aan te bieden. Wat dacht je van een van de favorieten van het Meisje, Mandarijnenlikeur?

mandarijnenlikeur

De Meisjes denken dat ze twee fijne menu’s hebben samengesteld, ze hebben eigenlijk nu al trek. En weten jullie wat het beste is aan kerst vieren met de Meisjes? De kliekjes op 3e kerstdag. Gratis, gemakkelijk en te eten op de bank in joggingbroek!

 

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin