zelf kalkoenkruiden maken

zelf kalkoenkruiden maken

In de kerstweken bij De Meisjes gaan ze op zoek naar heerlijke gerechten, feestelijke drankjes of groene cadeaus voor deze gezellige dagen. Natuurlijk is groente de basis en is alles zelfgemaakt. Toch gaat het tuinMeisje hier een beetje vanaf wijken. Ze gaat dit jaar kalkoen maken. En kalkoen is natuurlijk geen groente. En nauwelijks zelf te houden als je in de stad woont. Maar kalkoen is wel een heerlijk basis voor het kerst menu.

Het tuinMeisje gaat voor Kerst zelf een passende kruidenmelange maken. In dit geval gaat ze kalkoenkruiden maken voor de kerstkalkoen. Gelukkig komen de kruiden wel uit eigen tuin. Nou ja, grotendeels dan.

Als het Meisje aan vleeskruiden denkt dan zijn de vleeskruiden van de slager uit haar jeugd nog altijd favoriet. Zij woonde destijds in een dorp met één slager. Een hele goede. Niet alleen het vlees, maar ook zijn vleeskruiden, waren onovertroffen. De kant en klare feestmixen uit de supermarkt vallen hierbij volledig in het niet. Sterker nog, ze spelen niet eens in dezelfde league. Supermarktkruidenmixen smaken naar veredeld zout. Nee dan de kruiden van de slager. Deze slager mengde zijn kruiden nog zelf. Dat was nog eens wat. Maar ja, de slager leeft niet meer, de slagerij is gesloten en het tuinMeisje woont niet meer in het dorp. Ze kan dan ook niet meer uitzoeken wat zijn geheime ingrediënten waren. Jammer, maar niets aan te doen.

Wat de dorpsslager niet verkocht was kalkoen. Met zijn kalkoenkruiden hoeft het tuinMeisje dus niet te concurreren. Nu wil het toeval dat ze de kalkoenkruiden heel erg lekker zelf kan maken met gedroogde kruiden uit eigen tuin.

Zelf kalkoenkruiden maken

 

Dit heb je nodig voor een 1 kalkoen:

3 eetlepels tijm – 3 eetlepels rozemarijn – 3 eetlepels salie – 1 eetlepel oregano – 1 theelepel gemalen zwarte peper – 1 theelepel gedroogde lavas – 1 theelepel nootmuskaat – 1 theelepel gemberpoeder – 1 theelepel gerookt paprikapoeder

Doe alle kruiden bij elkaar in een glazen pot met een deksel. Goed schudden en je zelfgemaakte kalkoenkruiden zijn klaar. Heb je deze Kerst meer zin in avontuur en ga je een winterbarbecue houden? Meng dan deze kruiden met wat witte wijnazijn en olijfolie. Dan heb je ineens een heerlijke marinade. Vergeet in dat geval niet de alcoholische variant van de bisschopswijn erbij te schenken. Anders krijg je het te koud.

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: kerst vieren met de Meisjes deel 2 - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *