broccoli snackballetjes

broccoli snackballetjes

Het Meisje is gek op feestjes. Op echte feestjes dan. Niet van die kringgesprekken waar je anderhalf uur op één kopje koffie moet doen. Hoewel die waarschijnlijk aan het uitsterven zijn, dat hoopt ze althans. Net als die feestjes waar de sigaretten op tafel stonden en er mandarijntjes uit blik werden geserveerd. Die feestjes zijn er ook niet meer. Wel iconisch, dat wel. Maar heel anders dan de feestjes die het Meisje geeft.

Want ja, er komt weer een feestje aan. En dat betekent een vrachtlading aan boodschappen en drie dagen in de keuken voor het Meisje. Hoewel ze altijd het plan opvat om het simpel te houden lukt dat nooit. Ze heeft het simpelweg nooit over haar hart verkregen om de genoemde mandarijntjes te serveren en een zak chips open te trekken voor haar gasten. Ook niet met een dipsausje erbij.

Maar dit keer gaat ze het echt simpel houden. Echt waar. Want nieuw dit jaar is ruimtegebrek. Waar láát ze al die mensen? Goed, in een grotere ruimte valt het aantal gasten best mee, maar het Meisje woont ieniemienie. Middenin de nacht schoot ze al wakker: ze bedacht zich dat ze niet eens genoeg glaswerk heeft voor het opkomende event. Tenzij de helft van de mensen aan de thee blijft, maar zulke vrienden heeft het Meisje eigenlijk niet.

Vanwege deze en andere bijkomende stressvormende factoren moet de rest dus simpel blijven. En simpel zijn deze broccoli snackballetjes. Het Meisje maakt ze van te voren en piept ze even op in de oven, zodat ze warm gegeten kunnen worden. Want dat is toch het lekkerste. Lekker en simpel. Kan het Meisje zich weer druk maken over andere zaken. Zoals het glaswerk bijvoorbeeld.

broccoli snackballetjes

250 gram broccoli- 100 gram geraspte kaas, bijvoorkeur oude of parmezaan – 1 ei – 1/2 theelepel knoflookpoeder – 1 theelepel Italiaanse kruiden – peper&zout – kommetje paneermeel/ amandelmeel – olijfolie

Kook de broccoli en laat afkoelen. Maal dan fijn in de keukenmachine. Doe de gemalen broccoli in een kom samen met de kaas, kruiden, peper en zout en knoflookpoeder. Meng en draai er balletjes van gelijke grootte van. Rol de balletjes door de paneermeel/ amandelmeel. Zet  een pan op middelhoog vuur en schenk er een goede scheut olijfolie in. Bak de balletjes gelijkmatig goudbruin. Party!

NB kies dus óf voor het paneermeel óf voor het amandelmeel voor een gluten/koolhydraten-arme versie!

Heb je nu een keer een restje broccoli over? Hou dan heel simpel de verdeling 1:3 aan. 1 deel kaas en 3 delen broccoli. Kan niet mis gaan.

Meer lekkere en gezonde snackrecepten? Deze bloemkoolmuffins zijn ook goddelijk!

bloemkoolmuffins met parmezaan en tuinkruiden

bloemkoolmuffins met parmezaan en tuinkruiden

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin