paarse basilicum Gin Tonic

paarse basilicum gin tonic

Kleur, de Meisje hebben er wat mee. In de tuin, in de keuken, in hun garderobekast en in het leven. Ze bekijken het leven bij voorkeur door een roze bril en daar mag ook best een vleugje glitter bijzitten. Kleur, het is gewoon fijner dan zwart-wit.

Dus kleur, daar houden ze van. Geen felle kleuren over het algemeen, maar zachte, Meisjesachtige kleuren. Hoewel de Meisjes natuurlijk allang geen Meisjes meer zijn (daar werden ze laatst op aangesproken: “volwassen vrouwen die zich Meisjes noemen, zooooo stom”….) is hun voorliefde voor pastel niet afgenomen met het klimmen der jaren.

Zo dromen de Meisje al jarenlang van een zacht-paars likeurtje. Ja, het KeukenMeisje had ooit eens gelezen dat je van de dropplant een paars, anijsachtig likeurtje kon maken. Het jaar daarop stond de plant dan ook in de moestuin. Vervolgens was er elk jaar wel iets waardoor de Meisjes de toppen van de plant niet konden oogsten voor het uitvoeren van het experiment. Of het tuinMeisje was op vakantie, of het KeukenMeisje was elders. Wat de reden ook was, die likeur kwam er nooit.

Maar dit jaar was er een uitgelezen kans: het tuinMeisje ging op reis en liet haar geliefde moestuin in de handen van het keukenMeisje achter. Die vervolgens niets aan het onderhoud van de tuin uitvoerde maar wel maximaal genoot van de oogst. De noeste arbeid van de een leverde de ander het plezier. 

En o, wat een vreugd, de dropplant bloeide! Het keukenMeisje knipte de mooie paarse toppen voorzichtig uit de plant. Scharrelde een schoon potje op, deed de bloemen erin en goot er de pure alcohol overheen. Vol verwachting stond ze te wachten tot de vloeistof paars zou kleuren. Misschien had ze het al die jaren geleden niet goed gelezen want erg paarsig werd het niet. Zelfs niet een beetje, met de beste wil van de wereld niet. Het Meisje komt niet verder dan groenig. Groenig. Niet helemaal wat ze verwachtte. Experiment mislukt. Wie weet wordt het ooit nog wat met het drankje zelf. Het Meisje heeft er een blaadje laurier bijgedaan en wat drop. Misschien wordt het lekker, maar paars wordt het niet.

Nee, hoe anders ging het met het tweede experiment!  Dat werkte wel. Van paarse basilicum kun je eenvoudig een mooie paarse infusie maken. Geweldig om je (non-alcoholische) cocktail mee op te kleuren en dat op een natuurlijke manier! Het Meisje maakte een paarse basilicum Gin Tonic. En met deze mooie paarse cocktail voelt ze zicht helemaal Meisjesachtig. Hoe oud ze dan ook is. 

Paarse basilicum Gin Tonic

Voor de paarse basilicum infusie heb je nodig:

10 gram paarse basilicum blaadjes en 150 ml water

Kook het water, laat het 2 seconden afkoelen en giet het dan over de paarse blaadjes heen. Laat het ongeveer 3 minuten trekken en verwijder dan het blad. Laat het water afkoelen.

 Voor 1 glas paarse basilicum Gin Tonic:

50 ml gin – 30 ml basilicum infusie – 60 ml Fever Tree Mediteranean Tonic – blaadje basilicum ter garnering

Vul je glas met ijs. Giet er de gin en tonic over. Als laatste voeg je de basilicum infusie toe en kijk hoe mooi je cocktail kleurt! Wil je een paarse Basilicum Mocktail? Vervang dan de Gin voor 20 ml citroensap en 30 ml suikerwater.

Heb je nou plannen om een drankje te maken met gewone groene basilicum? Het Meisje heeft het al voor je getest: een groene infusie krijg je er niet van. Maar deze basilicum met witte wijn likeur is zeker wel de moeite waard om te proberen! Het recept vind je via deze link: basilicum met witte wijn likeur

basilicum met witte wijn likeur
basilicum met witte wijn likeur
pinterest

2 Reacties

 1. Kirsten

  Ahaa. Neem de bloempjes en bloemknoppen eens van een paarse basiel. Hiermee maak je knalblauwe thee! Want bloeien doet hij zo graag.

  En dan… Doe er een drupje citroensap bij en o wonder! je krijgt een knalroze drankje.

  Vorig jaar per ongeluk uitgevonden. Heerlijke thee (die zonder citroen dan) die langzaamaan van kleur verandert hoe langer je m laat trekken. Prachtig.

  Reageren
  1. Amber (Auteur bericht)

   ook een goed idee, we houden van de kleur! Lekker Meisjesachtig.

   Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *