paleo of niet: lekkere courgettefriet

paleo of niet: lekkere courgettefriet

Ha, het is weer vrijdag en het weekend staat voor de deur. Zo langzamerhand zijn we allemaal weer helemaal in ons werkritme gekomen na de afgelopen feestdagen. Het opstaan bij het krieken van de dag gaat elke keer een stukje beter. Is het jullie ook al opgevallen hoe snel de dagen weer langer worden? Maar toch is het fijn om het weer even twee dagen rustig aan te kunnen doen. Even ontspannen de krant lezen tijdens je ontbijtje met je zelfgemaakte granola . Misschien is het mooi weer om een fijne wandeling te maken dit weekend. Lekker uitwaaien als het stormt aan zee. Of naar de bossen, mooi om te zien hoe het licht door de takken van de hoge bomen wordt gefilterd. Als je dan gezandstraald thuiskomt lust je wel een hapje van het een of ander. Alleen, wat dan? Want het Meisje weet dat er genoeg van jullie zijn die even pas op de plaats maken qua voeding. Ondertussen kan ze bijna niet wachten om weer eens een recept te geven van een lekkere taart maar daar zal ze nog even mee wachten, jullie hoofd staat er nog niet naar. Maar je goede voornemens vol houden werkt beter als je daarbij lekker kunt eten. En lekker eten, daar houdt het Meisje ook van. Dus maakte ze afgelopen week deze snack, op twee wijzes te bereiden: paleo of niet: lekkere courgettefriet. Ja heus. De ene variatie is met japans broodkruim en parmezaanse kaas, duidelijk niet paleo. De andere vorm is met alleen parmezaan. Maak er eventueel een fijne dip bij van yoghurt en citroen met een beetje zout.    En eet ze warm, dan zijn ze het lekkerste. Ook prima als lunch of bijgerecht.

Wat heb je nodig:

1 biologische courgette – 100 gram Panko (Japans broodkruim) – 50 gram parmezaanse kaas – 1 ei – zout en peper. Eventueel voor de dressing een klein bakje yoghurt, wat citroensap en zout. De dressing kun je opleuken door een tikje mayonaise toe te voegen of wat fijngesneden koriander bijvoorbeeld. Een snufje cayenne of.. affijn, bedenk maar wat!

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed het bakblik met een vel bakpapier. Was de courgette en snij deze in de lengte doormidden, halveer de helften nogmaals in de lengte en daarna nog een keer. Haal het meeste van de zaadlijsten weg. De lengte van de courgettefrieten kun je zelf bepalen. Op de foto zijn ze kort, als je ze langer houdt is dit eigenlijk makkelijker. Klop het ei in een diep bord los met wat peper en zout. Doe in een ander diep bord de parmezaan, wat peper en zout en eventueel de Panko. Bedek elk courgettefrietje met het eimengsel en rol daarna door de parmezaan (en Panko). Leg op het beklede bakblik. Bak de frieten in ongeveer 25 mooi bruin, keer ze eventueel halverwege om. Leg ze op een mooi bord en eet snel op!

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *