peulvruchten steunen

peulvruchten-steunen

Peulvruchten zijn prachtige planten om te zien. Frisgroen blad, ragdunne ranken waarmee de boon zich omhoog werkt en als bonus fragiele lipbloemen in alle kleuren van de regenboog. Het is familie van de goddelijk ruikende lathyrus die je bij de bloemist koopt. Peulvruchten ruiken minder sterk maar hebben dan weer de oogst als bonus. Je hebt lage soorten maar de meeste familieleden gaan de lucht in. Dat betekent dat je ze moet helpen in hun tocht omhoog. Je moet peulvruchten steunen.

Peulvruchten steunen

Engelsen zijn meesters in het verzinnen van creatieve manieren om bonen steun te geven. Op een tuinreisje naar Engeland zag het Meisje in de nieuwe moestuin van Sissinghurst Castle een stuk of 7 verschillende manieren. https://sissinghurstcastle.wordpress.com/category/the-vegetable-garden/

Omdat haar eigen tuin nogal strak van opzet is, heeft ze aantal jaren geleden prachtige RVS spiralen meegenomen uit de Franse hypermarché. Deze bindt ze bovenin samen zodat het ook zonder klimmers een mooi object is om te zien.

Een rek voor peulen

Dit jaar teelt ze alleen peulen en deze heeft ze tegen een muur gezaaid. Dat betekende dat er een rek moest komen waar de peulen zich aan op kunnen trekken.

Een paar weken geleden waren de man van de moestuin en het Meisje bij een bouwmarkt voor iets anders noodzakelijks. Daar zag het tuinMeisje een prachtig rek. Eveneens RVS dus passend bij de spiralen. Een beetje groot misschien maar dat was juist goed. Mochten de peulen deze hoogte niet aankunnen dan hadden ze met een beetje zaagwerk twee rekken voor de prijs van één. Verheugd rekenden ze af.

Op de parkeerplaats aangekomen realiseerden zij zich ineens dat de hele grote stoere auto van de man in de garage stond. Daarvoor in de plaats had hij een piepklein wit autootje als leenauto meegekregen.

Het heeft heel lang geduurd. Met rode hoofden probeerden de man en het Meisje alles aan het autootje te veranderen. Uiteindelijk opperde het Meisje dat ze wel met een taxi naar huis ging, maar daar wilde de man niet van weten. Gelukkig maar.

Het rek paste niet. De oplossing kwam uit de bouwmarkt zelf. Met een nieuw aangekochte zaag, zaagde de man het rek in stukken. Nu heeft het Meisje twee rekken. Een beetje klein voor de peulen, maar esthetisch verantwoord. Dat dan weer wel.

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *