rabarber cakejes

rabarber cakejes

Soms zit het mee, soms zit het tegen. En het Meisje had een paar tegenslagen deze week. Geen grote, geen dramatische, maar toch. Zo had ze weer de hoofdprijs in de loterij niet gewonnen en was nog steeds niet op een goede morgen slank wakker geworden. Maar belangrijker is dat het in de Keuken niet werkte. Het Meisje en de keuken, geen goede combinatie deze week.

Het begon best leuk. Ze kreeg een mooie gevulde mand met rabarber. Daar zou ze eens wat lekkers mee maken, met die rabarber. Iets anders dan een crumble of compote. Dus ze bedacht dat ze de rabarber zou drogen in de oven, om daarna ergens in te verwerken. Nou ze kan zeggen dat de geur van verbrande groente nog lang te ruiken was. Ze was de rabarber vergeten. En groente drogen in een oven is ook nog best een dingetje.

Maar goed, niet getreurd. Ze had nog een flinke bos rabarber over. Daar zou ze fruitleer van maken. Met appel, lekker groen en lekker zuur. Groene rabarber zure matten. Maar ook dat experiment mislukte. Het Meisje had het fruitleer te dun uitgesmeerd waardoor de puree niet van het bakvel af te krijgen was. Ook mislukt. Toen moest het Meisje uitwijken naar de winkel voor nieuwe rabarber. Het voordeel was wel dat ze nu beschikte over een flinke bos van de rode soort in plaats van de groene uit de tuin. Moegestreden om origineel te zijn had ze behoefte aan troostvoer. En daar moest rabarber inzitten.

Het werden rabarber cakejes. Snel en gemakkelijk te maken en heerlijk troostrijk. Vanwege de rabarber best een beetje verantwoord. Maar meer nog een match met het Meisje dat werkte. De rabarber cakejes waren bij wijze van spreken nog niet uit de oven of ze waren al op. Gelukkig had ze door de eerdere mislukkingen nog genoeg rabarber over voor nog een aantal ladingen gebak. Zo konden de kinderen van het keukenMeisje ook een beetje profiteren van de tegenslag van het Meisje. Wat voor hen weer een geluk was. Een geluk bij een ongeluk.

Voor ongeveer 14 rabarber cakejes

1,5 stengel rabarber, in dunne plakjes gesneden – 2 eieren – 250 gram bloem – 3 theelepels bakpoeder – 1 theelepel baking soda – 1 theelepel kaneelpoeder – 1 theelepel gemalen kardemom – 170 gram kristalsuiker – 100 gram gesmolten boter, iets afgekoeld – snufje zout – 1 theelepel vanille-extract – 200 gram zure room

Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe in een kom de bloem, bakpoeder, baking soda, suiker, kaneel en kardemom en zout en meng even. Doe er dan de eieren, vanille-extract, gesmolten boter en de zure room doorheen en meng snel. Voeg dan de rabarber toe. Vul de cakevormpjes met het beslag net niet tot de rand. Eventueel hou je wat rabarber achter en druk je die bovenin de cakejes. Bestrooi de cakejes met wat kaneel en suiker en bak ze in 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze even afkoelen en beheers je.

Omdat het dit weekend mooi weer gaat worden gaat het Meisje de rest van de rabarber verwerken in tot rabarber sorbetijs. 

rabarber sorbetijs

rabarber sorbetijs

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *