recept voor ginger-ale met limoen
Veel mensen hebben ze, helden. Grote of kleine, veraf of dichtbij. Nou is het keukenMeisje zelf niet zo van de ver-eering, maar bewonderen doet ze wel. En veel ook. Soms neigend naar jaloezie, maar nooit uit afgunst. Je kent die mensen vast ook, waarbij alles altijd wel lijkt te lukken? Of die zulke geweldige communicatievaardigheden hebben dat iedereen bij ze in de buurt wil zijn? Of superslim zijn, ontegenzeggelijk knap? Waarbij alles altijd georganiseerd is, en er nooit iets fout lijkt te gaan? Ja? Nou, zo iemand is het keukenMeisje niet. Nee. Maar het keukenMeisje bewondert wel Yvette van Boven. Ze zat elke aflevering van ‘Koken met van Boven’ voor de buis gekluisterd. Helemaal geïnspireerd besloot ze de ginger-ale van mevrouw Van Boven ook te maken uit aflevering 3. Op de televisie zagen de drinkende dames er erg content uit. Ze keken elkaar blij aan en zeiden heel vergenoegd hoe lekker het wel niet was. Dorst kreeg het keukenMeisje ervan! Na het recept minutieus gevolgd te hebben en de vereiste 12 uren wachten ( en iets meer) schonk ze verwachtingsvol een glaasje in. Om na de eerste slok een vies gezicht te trekken. Nee, dit was niet lekker. Ze had ongetwijfeld iets heel erg verkeerds gedaan, dit kon niet de bedoeling zijn. Jammer, jammer. Ook de aanwezige visite barste niet in bewonderende kreten uit. Omdat ze het toch niet uit haar hoofd kon zetten bedacht het keukenMeisje haar eigen variant op de receptuur van Van Boven. Niet nóg veel gemakkelijker te maken maar wel een frisse variant en toch een klein eerbetoon! Graag deelt het Meisje met jullie het recept voor ginger-ale met limoen en gember want een glaasje zelfgemaakte limonade aanbieden is toch ook heel erg leuk?!
Dit heb je nodig:
2 cm verse gember – sap van 4 limoenen – 150 gram weidehoning – 50 gram suiker – 1/4 theelepel gist – plastic fles van 1,5 liter
meng het sap met de honing en de suiker in een kommetje tot vloeibare massa. Schil de gember en snijd in hele dunne reepjes of kleine stukjes fijn. Voeg de gember en de gist toe aan het limoenmengsel samen met een scheutje warm water. Roer even tot het meeste van de gist is opgelost. Giet alles door een trechter in de PETfles en vul aan met warm water tot een centimeter of 5 onder de rand. Zet op warme plek voor minimaal 12 uur. De fles voelt dan helemaal hard aan. Je kunt de fles eventueel langer laten staan maar niet meer dan 48 uur. Draai de fles heel voorzichtig open. Schenk de limonade uit door een zeefje en bewaar de fles in de koelkast.