romige pasta met kipfilet en doperwten

romige pasta met kipfilet en doperwten

Het Meisje weet het nog goed. Ze woonde nog niet zo lang met de man van de Keuken samen, dus dan heb je het echt over heel lang geleden maar dat terzijde, want een Meisje blijft een Meisje. De Man en het Meisje hadden bij elkaar onder andere de gemeenschappelijke interesse in écht eten gevonden. Zij kookten niet uit potjes, pakjes en blikjes. Nee, op zaterdag struinden zij de markt over. Naar de visboer, de groentekraam en de stal waar ze die heerlijke olijfjes en gedroogde worst verkochten. Daarna nog even naar de slijter voor een flesje mooie wijn en een borreltje voor bij de koffie. Tevreden met hun aankopen streken ze daarna neer bij hun favoriete kroegje voor een drankje en bijkletsen met vrienden. Soms werd het wat later dan gedacht en aten ze chinees of zo, de vis was de dag erna ook nog goed.

Op een zeker ogenblik kwamen er kinderen. In het begin was dat geen belemmering voor de eetgewoontes van het keukenGezin. De kinderen dronken melk, aten een prakje en snoepten steeds vaker wat mee. En toen begon de ellende. Niet te zout, niet te pittig, de ene lustte dat niet en de andere juist weer wel heel graag.. Ieder gezinslid heeft zo zijn eigen voorkeuren. En dat mag. Alleen vertikt het Meisje het om vier verschillende potjes eten te koken elke avond. Dan eet je maar een keer wat minder of iets wat je niet lust. En als het Meisje een avondje niet thuis eet kookt de Man iets wat zij niet lust. Prima geregeld toch?

Uiteraard zijn er ook gerechten waar ze bij het Meisje thuis allemaal blij voor aan tafel schuiven. En daar is deze romige pasta met kipfilet en doperwten er één van. Makkelijk voor als je laat uit je werk komt, maar je vrienden kunnen ook prima aanschuiven. Het Meisje leukt het geheel nog een beetje op met wat rucola en halve cherry-tomaatjes. Dan heb je in een handomdraai een kleurig, voedzaam en smakelijk bordje op tafel waar iedereen blij van wordt. Je zou er bijna kinderen voor willen krijgen.. bijna.

voor 4 personen:

400 gram (volkoren) pasta – 200 gram biologische kipfilet in kleine blokjes gesneden – 1 uitje, gesnipperd – 100 ml slagroom – pakje boursin of andere kruidige roomkaas – 200 gram gedopte verse doperwten – 100 gram biologische rucola – wat cherrytomaatjes, door de helft gesneden -olijfolie, peper en zout – parmezaanse kaas

Zet een pannetje water met een snufje zout op het vuur. Als het water kookt voeg je de doperwten toe en blancheer je ze voor 3-5 minuten. Giet ze dan af in een vergiet. Zet een andere pan met ruim water op het vuur voor de pasta. Laat aan de kook komen. Wanneer het water kookt laat je de past in ongeveer 11 minuten gaar koken, of kijk wat de verpakking daarover zegt. Ondertussen fruit je in een scheutje olijfolie het uitje aan. Voeg daarna de blokjes kipfilet toe. Als de kip is aangebakken giet je de room erbij en roer je de kruidenkaas er doorheen en als laatste de doperwten. Maak op smaak met wat peper en zout en eventueel wat Italiaans kruiden. Zet vuur laag. Wanneer pasta gaar is, giet je het water af. Voeg de room- en kip saus bij de pasta en schep goed om.  Schep de pasta op een bord en garneer met wat rucola en tomaat. Als laatste strooi je er een beetje geraspte parmezaan over.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *