schorseneren schillen

schorseneren schillen

Laat je er met Kerst niet van weerhouden om schorseneren te serveren. Het tuinMeisje weet het. Schorseneren hebben de naam dat ze lastig te schillen zijn, maar echt: schorseneren schillen is een eitje. Iedereen kan het. Zeker met de truc van het tuinMeisje.

Schorseneren zien eruit alsof je boomschors gaat eten. Daar moet je even doorheen kijken. Als je schorseneren goed schilt houd je namelijk zuiver witte asperges over. Armeluis asperges. Rare naam. Maar mooi. En lekker. Ze smaken een beetje naar artisjokken.

Omdat het tuinMeisje gek is op schorseneren heeft ze alle op internet beschreven manieren om schorseneren te schillen, wel eens geprobeerd. Zonder succes. Gelukkig wint de aanhouder altijd. Door de jaren heen heeft ze de ideale manier ontdekt om schorseneren van hun schors te ontdoen. Het tuinMeisje is een beetje lui. Nou ja, lui. Ze heeft gewoon een hekel aan overbodige handelingen. Om dat nu lui te noemen. Misschien is het juist ontzettend slim. Het was natuurlijk niet voor niets dat Steve Jobs steevast een paar luie mensen in dienst nam. Dergelijke werknemers ontdekten altijd snellere manieren om een klus te klaren. Hoezo lui? Dat is gewoon een kwestie van perspectief. En goed nadenken natuurlijk.

Schorseneren kunnen niet zonder hun schilletje. Dat zullen ze je laten merken ook. Als je ze niet goed behandelt zit je onder de bruine kleverige bende en zijn je schorseneren niet wit maar bruin gevlekt. Met de schil tips van het tuinMeisje heb je daar geen last van. Je moet alleen wat voorbereidingen treffen maar zo wordt schorseneren schillen heel gemakkelijk.

De beste manier om schorseneren te schillen

Laat je spoelbak vol met water lopen en voeg daar een scheut azijn aan toe. Zet tevens een pan water klaar waar je een scheut azijn in hebt gegoten. Pak een dunschiller, je keukenhandschoenen en je schorseneren en de strijd kan beginnen. Gooi per keer 1 schorseneer in de spoelbak en houd deze onder water. Snijd hem onder water in 3 stukken en schil deze 3 stukken fors. Zodra je daar klaar mee bent, en je schorseneren lelieblank zijn, spoel je ze af onder de kraan. Daarna doe je ze direct over in de klaarstaande pan met water en azijn. Af en toe het water even verschonen is wel raadzaam als je veel schorseneren hebt. Na verloop van tijd zie je namelijk niet meer wat je aan het doen bent. Heb je alle schorseneren geschild dan gooi je ze over in schoon water met een beetje zout. Daarna kun je ze verder verwerken zoals je gewend bent. Is dat gemakkelijk of is dat gemakkelijk? Een 10 met een griffel voor het tuinMeisje.

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: gratin van schorseneren en aardappel - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *