sla uit eigen tuin met caesar dressing en ansjovis

sla uit eigen tuin met caesar dressing en ansjovis

Het keukenMeisje was met haar eigen kleine Meisje een kort reisje aan het maken. Naar Londen, de favoriete bestemming van het kleine Meisje daar New York budgetair buiten bereik lag. En eigenlijk ook qua tijd, want eerlijk, daar vlieg je toch niet heen voor twee dagen?

Met een schematische planning wat waar en wanneer te zien, een duidelijk overzicht van de underground dus eigenlijk een militarisme operatie in den dop (handtas) vertrokken ze naar Schiphol. In londen zelf aangekomen dropten ze hun koffer in het hotel en toen kon de pret beginnen. De pret lag voor het kleine Meisje in de parfumerie en make-up winkels. Uren heeft ze er doorgebracht, precies wetend welke kleur lipstick welke naam had en welke kleur lipgloss wel of niet in ons eigen landje te verkrijgen was. Het keukenMeisje gaf het na een paar winkels op en zocht naar een stoel waarin ze kon neerploffen. Gelukkig zijn de Londenaren heel attent en kreeg ze een verfrissend glaasje water aangeboden. Maar op een glaasje water kun je natuurlijk niet die bruisende metropool door. En bovendien had het meisje zich behoorlijk verheugd op de culinaire stops in Londen. Tja, ze moest toch het nuttige met aangename combineren? Dit was feite niet meer dan een werkbezoek. Dus na al het shopgeweld voor het kleine meisje moest het KeukenMeisje even bijkomen. Bijkomen met een bordje eten.

De Meisjes vonden een mooi uitziende zaak die hun beider goedkeuring kreeg. Over de rekening heeft het Meisje het niet meer, maar laten we zeggen dat ze blij was dat de rekening maar één glas wijn bevatte en dat de koers van de pond een beetje gunstig stond. Maar het was wel echt genieten. Het Meisje at, zo vermelde de kaart, sla uit eigen tuin met caesar dressing en ansjovis. Een perfect gerecht om op een zomerse, zonnig dag te eten. Gecombineerd met goed gezelschap en dat fijne glas wijn kan het geluk je zomaar overvallen.

dit heb je nodig voor de slalade:

Genoeg sla uit eigen tuin, bijvoorbeeld kropsla, eikenbladsla of rucola – wat sardines in het zuur – een halve rijpe avocado – twee broodjes voor de croutons – parmezaanse kaas – caesar dressing, klik hier voor recept .

Snij de broodjes in blokjes, bak in de olijfolie krokant en strooi er wat Italiaanse kruiden en grof zout over. Meng de salade met de dressing. Verdeel de avocado erover, maak parmezaankrullen met de kaasschaaf. Verdeel de zure ansjovis en de croutons over de salade. Eet smakelijk!

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *