super avocado saus

super avocado saus

Het Meisje heeft stress, ja echt. En waarom wil je weten? Eigenlijk is het te erg voor woorden. Maar het Meisje kan geen keuzes maken, echt niet. Gezellig een avondje uit eten? Geef het Meisje een voorsprong met de menukaart. Kan ze op haar gemak alles tien keer in overweging nemen. Niet dat de voorsprong helpt, uiteindelijk neemt ze meestal in blinde paniek een beslissing. Wanneer de ober echt niet langer kan wachten en het Meisje hem niet voor de derde keer wil wegsturen omdat ze het nóg niet weet. Dan pas is ze in staat knopen door te hakken. Om meteen daarna weer door twijfel te worden overvallen.

En nu wil ze op vakantie. Niet binnenkort, nee ze heeft het over de zomervakantie. Juli, augustus. Ze is dus ruim op tijd zou je denken toch? Maar niets is minder waar. Bij elke vakantie die ze online bekijkt komt er een pop-up in haar scherm met verontrustende kreten zoals: Let op! Nog maar beperkt beschikbaar! Of: er kijken op dit moment 500 mensen naar deze vakantie! Voor snelle beslissers korting! Nog maar 1 kamer beschikbaar van dit type! Enzovoorts.

Het Meisje voelt dus de druk om snel een keuze te maken en blokkeert volledig. Want ja, een vakantie boeken voor het hele gezin is wel wat anders dan een bordje pasta kiezen in een restaurant. Dus haalt ze excel erbij. Prijzen, de ligging en faciliteiten worden genoteerd en gewogen. Bijna heeft het Meisje haar keuzes gemaakt maar dan komt daar de site met beoordelingen van mede-reizigers tevoorschijn. Alleen maar kommer en kwel en ellende, diepe ellende. Alle opties waar het Meisje voor zou kiezen blijken foute keuzes als ze afgaat op de reviews. Ze is dus weer terug bij af. Volledig in de stress, geen vakantie in het vooruitzicht en 4 uur verder. Haar maag begint te knorren, tijd voor een hapje. Het is zondagmiddag dus ze maakt haar super avocado saus: super lekker en super gezond. Op vele manieren toepasbaar: als dip voor nachochips of voor groentes, maar ook lekker voor over de pasta of bij een gepofte aardappel. Wat ’n keuzes. O lekker dan, heeft ze dáár weer stress over..

RECEPT

Super avocado saus, genoeg voor 1 zak nacho chips of als pastasaus voor 2 personen

2 rijpe avocado’s zonder schil en pit – 2 handjes peterselie zondersteeltjes – 2 handjes basilicum – 1 of 2 kleine teentjes knoflook – een paar schijfjes jalapeno peper – 15 gram geroosterde pijnboompitten – sap van 1 limoen – 1 sjalotje – 1 el witte wijn (of witte balsamico) azijn – snufje zout en peper naar smaak – voor de liefhebbers een handje koriander

Doe alle ingredienten in de keukenmachine en laat een paar minuten draaien totdat je een homogene, dikke saus hebt. That’s all folks! Beslissen waar je deze super avocado saus bij gaat eten is misschien nog wel het moeilijkste!

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *