superfood ontbijt: avocado met gepocheerd ei

superfood ontbijt: avocado met gepocheerd ei

Het keukenMeisje weet dat de meeste mensen het nieuwe jaar beginnen met goede voornemens. Veel van die goede voornemens hebben te maken met eten. Of nou ja, met minder eten, magerder en béter eten. Dat vinden de Meisjes een goed voornemen. Helemaal omdat het makkelijk is vol te houden, je moet jezelf per slot van rekening geen doelen stellen die niet haalbaar zijn. Met de Meisjes heb je een goede inspirator gevonden voor makkelijke en gezonde gerechten. Hierdoor is je goede voornemen in een mum van tijd een goede gewoonte geworden! Uiteraard is er altijd ruimte om eens flink uit de band te springen. Dat hoort ook bij een fijn leven vinden de Meisjes. Na zo’n avondje uit de band springen, oudejaarsavond, zaten de Meisjes de volgende ochtend aan het ontbijt. Gezellig met een hele groep. Een lekker sapje, verse broodjes en toch de behoefte naar een gekookt eitje. Het keukenMeisje viel schromelijk door de mand: ze kan geen ei koken. Ja, natuurlijk wel, het ei wordt alleen nooit zoals het moet zijn. Te hard, te zacht, je zegt het maar. Gewoon niet goed. Daarom bedacht het Meisje dat we in 2016 gaan doen aan een superfood ontbijt: avocado met een gepocheerd ei. Pocheren klinkt namelijk veel moeilijker dan het is. En in tegenstelling tot een gekookt ei lukt pocheren altijd bij het Meisje. En makkelijk, dát was nou het nieuwe sleutelwoord voor het keukenMeisje voor 2016!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

1 rijpe biologische avocado op kamertemperatuur – 2 verse biologische eieren – azijn – goede olijfolie – peper, zeezout

Snij de avocado doormidden, verwijder de pit. Besprenkel de avocado met een scheutje goede olijfolie en wat peper en zout. Je kunt in plaats van olijfolie ook een andere olie gebruiken met een lekker smaak. Zet een pannetje met ruim water op het vuur. Laat aan de kook komen. Breek je ei boven een klein bakje, 1 ei per bakje. Als het water kookt draai je het gas lager zodat het water net tegen de kook aankomt en giet je een goede scheut azijn in het water. Dit proef je niet maar het zorgt ervoor dat het eiwit sneller stolt. Giet het ei in het water en laat 2 tot 3 minuten koken voor een ei met zachte dooier. Wil je dat de dooier ook hardgekookt is net als het eiwit laat het dan een minuutje of 2 langer meekoken. Haal het ei met een spatel uit het water en herhaal deze stappen voor het tweede ei. Leg het gepocheerde ei op je avocado en strooi daar nog wat peper en zout over. Eet smakelijk!

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *