tuinzaad cadeau geven

tuinzaad cadeau geven

Het is kerstweek bij De Meisjes. Sint met of zonder roet is het land weer uit, dus het tuinMeisje kan gaan nadenken over kerstcadeaus. Uit de tuin natuurlijk. Je bent een tuinMeisje of je bent een tuinMeisje. Vorig jaar gaf ze tuinzaad cadeau. Dat was een grote hit en hits zijn er om herhaald te worden. Ze vind het een mooie gedachte dat de zaden van haar zorgvuldig gekweekte groen, het jaar daarop bij vrienden of familie in de tuin zullen ontkiemen. Daar wordt dit Meisje gewoon heel blij van.

Dat doet haar denken aan Miss Ellen Wilmott. Deze gefortuneerde Britse dame gaf haar zaden op een andere manier weg. Miss Wilmott was rond 1900 één van de twee vrouwelijke leden van de gerenommeerde RHS (Royal Horticultural Society). Om de overige 58 mannelijke leden van de RHS te jennen droeg ze bij wederzijdse tuinbezoeken altijd het zaad van een gigantische grijze distel in haar zak. Dit zaad strooide ze ongezien in de borders, waardoor alle mannelijke tuiniers het jaar daarop heel veel reuzendistel in hun tuin hadden staan. Verassing. Daar gingen de zorgvuldig geplande Engelse borders. Daar kan het tuinMeisje dan weer heel erg om gniffelen. Deze Eryngium giganteum heeft vervolgens de bijnaam Miss Wilmott’s ghost gekregen. Vind ze ook leuk.

Maar goed, dit Meisje strooit niet ongemerkt. Daarvoor is ze dan toch weer te aardig. Ze geeft het tuinzaad cadeau en dat is een duidelijke win-win situatie. Ze kan van haar levensdagen niet alle zaden gebruiken die ze heeft geoogst. Net zomin als ze alle zaden kwijt kan die in de gekochte zakjes zitten. Bovendien heeft zaad een beperkte houdbaarheidsdatum, dus kan ze gemakkelijk uitpakken met haar groene cadeaus.

Die zaden moeten dan natuurlijk wel in leuke zelfgemaakte zakjes zitten en dat is nu net niet het sterkste punt van het tuinMeisje. Zaadzakjes zijn op internet veelal gratis te downloaden. De favoriet van het tuinMeisje vind je bij http://madamezsazsa.blogspot.nl/2014/05/het-mini-moestuinboekje-van-mme-zsazsa.html Maar ja, dat is een Madame en geen Meisje. Vandaar dat het tuinMeisje dit jaar met veel gevloek en getier de zaadzakjes zelf in elkaar heeft gefröbeld. Toch best aardig geworden al zegt ze het zelf. Je kunt je natuurlijk zelfs die moeite nog besparen en kleine envelopjes in de winkel kopen. Wel zo relaxt tijdens de kerststress.

 

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin