zaden bestellen via internet

zaden bestellen via internet

Het Meisje is een beetje conservatief. Koopt haar zaden het liefst in een winkel. Sterker nog. In de winkel waar haar vader ook zijn zaden kocht. Haar grootvader misschien zelfs wel. Ze wil zaden voelen. Horen rammelen in hun zakjes. Vergelijken. Gewoon, zoals vroeger. Maar dan biologisch omdat de zaadbedrijven veranderd zijn. Er nieuwe verdienmodellen op na houden. Waar het tuinMeisje niet achter kan staan.

Tot voor kort togen De Meisjes naar Dordrecht. Naar Vreeken’s zaden. Dordrecht ligt niet naast de deur, dus daar maakten ze meteen een leuk uitje van.

Zaden bestellen via internet

Dit jaar heeft het Meisje geen tijd voor malligheid. Is ze aangewezen op de computer. Moet ze zaden bestellen via internet. Tijd voor een rondgang langs het internet. Geheel subjectief uiteraard. De Meisjes worden nergens voor betaald en hebben zo hun voorkeuren. Zijn Meisjes met een mening. Niet wetenschappelijk onderbouwd. Hooguit gefundeerd op ervaring en emoties.

Vreeken’s Zaden

Vreeken’s Zaden is een oud familiebedrijf. En niet zomaar éen. Het Meisje heeft nog nooit zo’n goed gesorteerde winkel gezien. Zoek je iets bijzonders? Dan moet je bij Vreeken’s zijn. Zowel voor biologische als voor niet biologische zaden. De professionaliteit en de gedegenheid spatten van de website af.

Het tuinMeisje is alleen niet zo tevreden over service. Dat ligt ook aan het Meisje. Ze is altijd laat en heeft dan haast. Op dat moment moet ze zeker nog drie weken wachten voordat de zaden bij haar thuis liggen. Sterker nog. Soms worden ze niet allemaal bezorgd. Omdat haar zaden op het laatste moment toch niet leverbaar bleken. Waarover Vreeken’s vergeet te berichten.

Helza hobbyzaden

Helza hobbyzaden is een dealer van zaden. De biologische zaden die Helza verkoopt zijn van De Bolster. Een grote Nederlandse producent van ecologisch geteelde zaden. Goed, mooi, fijn, maar die verschrikkelijke paars met groene zakjes! Heeft er nog nooit iemand gedacht aan het arme tuinMeisje dat het hele jaar tegen die zakjes aan moet kijken? Omdat een mens nu eenmaal niet alle zaden in één keer gebruikt? Goed. Daar kan Helza niets aan doen. Helza hobbyzaden levert snel en is prettig in het contact. Bovendien zijn ze actief op social media. Ook fijn. Al was het alleen al omdat De Meisje anders niet van het bestaan van Helza af hadden geweten.

De Nieuwe Tuin

Het Meisje is dit jaar met haar bestellingen uitgeweken naar België. Naar de Nieuwe Tuin. De Nieuwe Tuin teelt zaden van buitengewone planten. En in al haar conservativiteit is het Meisje gek op nieuwigheid. Ze kent de eigenaar van zijn tuinboeken. De kwekerij bestaat al lang. De website nog niet en is een feest voor het oog. Groenten, kruiden, vruchten en bloemen. Alles is te koop bij De Nieuwe Tuin. Hier staan het plezier en de ervaring van het kweken voorop. Dat zijn De Meisjes helemaal met hen eens. Oogsten willen nog wel eens mislukken maar dan was de reis er naar toe in ieder geval een feest.

De website van De Nieuwe Tuin is een lust voor het oog. Net als de verpakkingen. Ingetogen, sober en stijlvol. En de bestellingen? Binnen twee dagen in huis. Met een handgeschreven briefje erbij. Het tuinMeisje is diep onder de indruk. Misschien moet ze niet meer de moeite nemen om te winkelen. Is dat echt ouderwets. Lang leve het internet.

Ben je benieuwd naar onze ervaringen van vorig jaar? Die lees je in dit blog.

zaden bestellen

zaden bestellen

pinterest

9 Reacties

 1. Marianne

  Dag tuinmeisje,
  Zaden bestelt in Engeland bij http://www.pennardplants.com en vijf dagen later had ik alles binnen. Hebben aparte groenten en kruidenzaden. Geen hoge verzendkosten. Zeker het probere waard.

  Reageren
  1. Reny (Auteur bericht)

   Dat klinkt ook geweldig. Dank voor de tip. Daar gaan we zeker eens naar kijken.

   Reageren
 2. Leny Wortman

  Beste meisjes van de moestuin,
  Bedankt voor de tip. Ik ben nu lid geworden van Velt, maar daar kan je maar 1 x zaden bestellen. Wel een leuke cursus ecologisch tuinieren, dus nu op naar de biologische zaden. Ik heb nog wel het een en ander, maar ben altijd in voor wat nieuws.
  Veel tuin en kookplezier!
  Groetjes Leny

  Reageren
  1. Reny (Auteur bericht)

   Wij nemen het ons ook al een tijdje voor om lid te worden van Velt, maar het komt er maar steeds niet van. Succes met je zoektocht!

   Reageren
 3. Gerry/Gewoon Lekker Gewoon

  Kom per ongeluk op jullie blog terecht, ben helemaal geen tuinierder… Maar vind de Belgische zakjes wel wonderschoon, ga bijna overstag!

  Reageren
  1. Reny (Auteur bericht)

   Je kunt ook beginnen met het kopen van een zakje omdat deze zo mooi zijn. Misschien krijg je dan vanzelf zin om te zaaien 😉

   Reageren
 4. Jan De Bondt

  Helaas stop denieuwetuin er eind 2021 mee 🙁 snel zijn is de boodschap!

  Reageren
  1. Reny (Auteur bericht)

   Dag Jan, wat goed dat je ons daarop wijst! We gaan snel een hele voorraad bestellen, voordat het te laat is. Wel enorm balen zeg.

   Reageren
 5. Jan De Bondt

  Good luck 🙂 helaas was er voor mijn laatste bestelling hier en daar al iets niet meer beschikbaar 🙁

  Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *