broccoli en bloemkool met citroen en knoflook

broccoli en bloemkool met citroen en knoflook

Simpel. Het keukenMeisje is soms erg simpel. Ja heus. Ze neemt de dingen zoals ze zijn en zet er veel te weinig vraagtekens bij. De ‘wat-als’ vraag komt bijna niet voor in haar woordenboek. Net als ‘waarom, hoezo, leg eens uit, weet je het zeker etc.’. Het Meisje neemt menig stelling voor waar aan. Ze vraagt niet door. Pas een hele tijd later kan het kwartje vallen en bedenkt ze een intelligente wedervraag. Maar vaak ook niet. Soms is het Meisje gewoon een beetje te simpel.

Natuurlijk denkt de man van de Keuken daar heel anders over. Die vindt juist dat ze veel te veel vragen stelt. Veel vragen die beginnen met: Heb jij.. kun jij.. wanneer ga jij.. etc. Het Meisje denkt dat jullie wel snappen waar dit heengaat. De Man wordt af en toe een beetje moe van het Meisje. Simpel of niet. Maar dat zijn ‘doe-vragen’ en hoewel vermoeiend tellen die niet als het over simpel gaat. Toch?

Want eigenlijk vindt het Meisje dat simpel best goed is. Ze weet dat het een beetje denigrerend klinkt. Maar het tegenovergestelde van simpel is toch ingewikkeld. En dat klinkt moeilijk. En moeilijk wil het Meisje niet zijn. Dan maar liever simpel. Simpel, benaderbaar en toegankelijk. Ook weer niet té simpel natuurlijk, het moet wel leuk blijven. Net als in de keuken.

In de keuken houdt het Meisje het meeste van simpele recepten. Simpel maar lekker. Niet ingewikkeld maar makkelijk te maken en lekker snel klaar. Natuurlijk, af en toe mag er een meesterwerk op tafel komen maar doorgaans niet. Doorgaans komt het Meisje gewoon uit haar betaalde baan thuis en wil ze binnen een half uur het eten op tafel hebben. Maar wel lekker eten. En dat kan met broccoli en bloemkool met citroen en knoflook uit de oven. Lekker en simpel. Soms is simpel het beste wat er is.

Broccoli en bloemkool met citroen en knoflook 

 

Als bijgerecht voor 2 tot 3 personen heb je nodig:

350 gram broccoli- en bloemkoolroosjes – olijfolie – peper en zout- zest van een halve citroen – 2 teentjes knoflook – 40 gram geraspte parmezaan

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier. Doe de groentes in een kom, samen met de citroen zest, peper, zout en de geperste teentjes knoflook. Giet er een flinke scheut olijfolie overheen en meng met 20 gram parmezaan. Meng goed en verdeel de groentes dan over je beklede bakblik. Kijk wel even of je knoflook-kaas op je groentes liggen in plaats van op je bakblik. Na 15 tot 20 minuten hussel je de groente even om en verdeel er de rest van de parmezaan over. Laat nog 5 minuten in de oven voordat je aan tafel kunt.

Meer lekkere groente recepten? Lees dan eens dit blog: broccoliburgers

broccoliburgers

broccoliburgers

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *