broccoliburgers

broccoliburgers

De oma van het keukenMeisje was vegetarisch. In de tijd dat dat nog erg ongebruikelijk was schrapte zij vlees al uit het menu. Ze was niet zo streng vegetarisch als tegenwoordig gebruikelijk is. De oma van het Meisje maakte namelijk graag nasi goreng. En dan bakten de oma en het keukenMeisje samen kroepoek in een pan hete olie. Ook werd er een uitzondering gemaakt voor spek. Zeker toen de oma echt oud werd genoot ze  met volle teugen van een spekpannenkoek met stroop. Het keukenMeisje heeft haar oma er maar nooit op gewezen dat spek toch echt niet aan plantjes groeit. Daarvoor hield het kleine keukenMeisje zelf teveel van zo’n spekpannenkoek. Maar goed, de oma van het Meisje kookte dus wat anders dan de meeste mensen deden in de jaren ’60 en ’70. Zo maakte ze ook graag gierstkoekjes. In een ander blogje heeft het keukenMeisje het recept voor haar moderne variant hierop al gegeven, koekjes van overgebleven risotto. Maar nu de vraag: noem je het tegenwoordig koekjes, fritters of burgers?  Het keukenMeisje is de weg een beetje kwijt. Voor de variatie gaat ze daarom voor deze keer voor de burgers, broccoliburgers wel te verstaan. Dan maakt ze een andere keer weer fritters.

 

Dit heb je nodig voor een stapel broccoliburgers voor 4 personen:

500 gram broccoli – 2 lenteuitjes – zout en peper – 100 gram bloem – 150 gram geraspte oude kaas – 2 eieren – snufje nootmuskaat – paneermeel

Maak de broccoli schoon en snij in kleine roosjes. Kook 4 tot 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken en hak in stukjes. Snij de lenteuitjes in ringetjes. Meng de broccoli, de lenteuitjes, de bloem, kaas, de eieren met de nootmuskaat, het zout en wat peper door elkaar. Maak gelijke bolletjes er druk die plat tot de vorm van een burger. Haal door het paneermeel. Bak de burgers op een gemiddeld vuur gaar in een pan met olijfolie. Lekker met een groene salade en een gekookt nieuw aardappeltje.

pinterest

3 Reacties

  1. Pingback: tosti van broccoli met kaas - de Meisjes van de Moestuin

  2. Pingback: broccoli en bloemkool met citroen en knoflook - de Meisjes van de Moestuin

  3. Pingback: broccoli falafel - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin