tosti van broccoli met kaas

tosti van broccoli met kaas

Wat een storm he, wat een natuurgeweld. Het Meisje en haar oudste keukenKind hebben zich verbaasd over weggeblazen daken, fietsers en Pixies. Alles te volgen via het journaal en youtube. Waar het keukenMeisje met groeiende afkeer en angst naar het beeldmateriaal keek, schoot het keukenKind keihard in de lach bij het zien van zoveel leed en ellende. Duidelijk een puntje waarop in de opvoeding een onvoldoende gescoord is: empathie.

Gelukkig heeft de wind bij het KeukenMeisje geen schade aangericht. Dat kwam natuurlijk ook omdat ze op het hoogtepunt van de storm lekker binnen zat. Eigenlijk had ze naar een kantoor gemoeten met het openbaar vervoer. Maar vanwege code rood bleef ze lekker thuis. Ze ging thuiswerken. Dacht ze. Want voorbereid als ze was had ze een link, handleiding en goede moed. En het telefoonnummer van de ict helpdesk.

Helaas, ondanks dat ze een heel eind gekomen is (toegegeven, zonder hulp was ze niet eens een heel klein eindje op weg geraakt) kon ze toch niet alle juiste links, programma’s en mailboxen geïnstalleerd krijgen. Het Meisje opteerde voor een korte break en ging lunch maken. Voor een lekkere lunch had ze geen handleiding en hulplijnen nodig. Hooguit een beetje geduld. Want deze tosti van broccoli is dan wel heerlijk voedzaam en gezond, je maakt ‘m minder snel dan de brood-variant. Een tosti van broccoli is dus perfect voor een dag dat je toch eigenlijk liever binnen wilt blijven. Bovendien geeft al die groente zo’n stevige bodem dat je zeker weet dat je niet wegwaait. Mocht je toch nog ergens heen moeten.

Nodig voor 2x tosti van broccoli met kaas:

ongeveer 200 gram gekookte broccoli – 100 gram geraspte kaas, elk soort – 1 ei – peper en zout – kaas om te beleggen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je bakblik met bakpapier. Doe de gekookte broccoli, geraspte kaas, het ei en peper en zout naar smaak in de keukenmachine en maal tot een beslag. Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en strijk elke portie glad in de vorm van een snee brood. Bak voor ongeveer 10-15 minuten en keer de broccoli-sneetjes dan voorzichtig om. Laat ze nogmaals 10-15 minuten bakken.

Wanneer ze gaar zijn kun je tussen de twee ‘sneetjes’ kaas leggen en ze dan nog even terug de oven in doen, totdat de kaas gesmolten is.

Meer broccoli-inspiratie? Kijk dan eens hier en je leest alles over het zelf kweken van deze groente. En mocht je een grote broccoli-fan zijn, dan hier nog zo’n geweldig broccoli recept!

 

broccoliburgers

broccoliburgers

pinterest

2 Reacties

  1. Pingback: Fit for fun weken. - Gereons Keuken Thuis

  2. Pingback: easy kroketten van broccoli

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin