groene salade met kikkererwten en verse geitenkaas

groene salade met kikkererwten en verse geitenkaas

Het Meisje is PA. Personal Assistent. En dan niet van een directeur, CEO of vice-president. Nee, het Meisje heeft het grootst aangepakt. Ze is PA van een hele afdeling. Een kleine groep maar wel veeleisend. Eigenlijk doen haar klanten 24/7 een beroep op haar. Het kan ze niet schelen of het Meisje al iemand anders aan het helpen is of misschien een andere afspraak had staan. Nee, elk van 3 leden van haar afdeling vinden dat zij nummer 1 moeten staan in de agenda van het Meisje. De afdeling waar het meisje voor werkt heet ‘gezin’.

Het is ongetwijfeld de schuld van het Meisje zelf. Ze zal wel een slechte opvoeder zijn. Want ergens is het misgegaan, dat is haar ineens zonneklaar. Dus puzzelt het meisje de drie afzonderlijke agenda’s van haar ‘werkgevers’ tot één geheel. Soms voelt het alsof haar eigen agenda de laagste prioriteit heeft. Waardoor ze altijd loopt te rennen en te haasten. En dan vergeet ze weer iets lekkers voor de lunch te maken om mee te nemen naar haar werk.

En dat mensen, is waar het eigenlijk om gaat. Want lekker eten verkopen ze niet in de kantine van het echte werk van het Meisje. Haar collega’s werken blij elke dag een gekookt ei weg maar daar neemt het Meisje geen genoegen mee. Geen verlepte blaadjes sla op haar bordje of ‘dagverse’ soep uit een pakkie. Nee, ze wil iets lekkerders.

Om het kantine-voer te vermijden stond ze weer bij de grootgrutter to-go een vitrine met kant-en-klare salades te bewonderen. Keuzestress, tot het moment dat haar oog op een mooi klein rond bakje viel. Dat zag er lekker uit! Een fijne salade van groen met extra’s. En het smaakte ook goed. Zo goed dat het Meisje geïnspireerd werd haar eigen to-go salade bakjes te maken. Ze maakte een groene salade met kikkererwten en verse geitenkaas. Opgeleukt met wat citroenzest voor een fris tintje. Keurig heeft ze er een aantal porties van gemaakt. En nu maar hopen dat ze niet vergeet haar lunch to-go te mee te nemen naar haar werk. Anders zit ze voordat ze het weet ook aan een gekookt ei.

groene salade met kikkererwten en verse geitenkaas

250 gram broccoliroosjes – 150 gram kikkererwten uit blik – 200 gram verse doperwtjes – 130 gram linzen uit blik – zest van 1 citroen – sap van halve citroen – 100 gram verkruimelde verse geitenkaas – olijfolie – peper en zeezout

Kook of stoom de broccoliroosjes gaar maar niet té zacht. In een ander pannetje kook je de verse doperwtjes. Laat de groentes uitlekken en iets afkoelen. Doe ze in een kom en meng met de uitgelekte kikkererwten en linzen. Rasp er de citroenzest overheen. Maak op smaak met een flinke scheut olijfolie, peper en zout en een beetje citroensap. Als laatste verkruimel je de verse geitenkaas over de salade.

 

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *