frambozenijs

frambozenijs

IJs. De Meisjes eten ’t het hele jaar door, in allerlei smaken. Gewoon zo, uit een kommetje. Of extra lekker met een dot licht gezoete slagroom, of een scheutje vlierbloesemsiroop.  En wanneer de feestelijkheden het toelaten verwerkt tot een spoom of, halleluja, sgroppino. Het recept voor het citroenroomijs voor de sgroppino geeft het keukenMeisje een andere keer. Hoewel je natuurlijk best kunt afwijken van de standaard door een sgroppino met frambozenijs te maken. Altijd maar die citroenen, die schitteren al in hun rol in de limoncello. Dus daarom weer terug naar de frambozen, die verdienen ook hun moment of fame.

Het keukenMeisje vermoedt dat er maar heel weinig tuiniersters zijn die hun rode, zoete vruchten tot ijs willen verwerken. Daarom koopt ze, om ijs te maken, gewoon een bakje frambozen op de markt of in de winter zelfs een zakje diepvriesframbozen. Naast dat ijs dat je zelf maakt echt voller en fruitiger smaakt, is het uiteraard gezonder doordat er geen onnatuurlijke toevoegingen inzitten. En als het “gezond” is mag je gerust een tweede portie toch? Zo denken de keukenKinderen er in ieder geval over. De Man van de keuken denkt vrolijk in die richting mee. Het frambozenijs van het Meisje blijft dus nooit lang in de vriezer, er is altijd wel een bewoner die haar geheime voorraad ontdekt. Maar dan heeft iedereen z’n portie vitamines voor die dag ook weer binnen toch?

Ingrediënten:
300 gram frambozen- 250 gram slagroom- 130 gram fijne suiker-1 el citroensap-1 tl vanillesuiker

Pureer de frambozen de helft van de suiker, de vanillesuiker en het citroensap. Zeef de vruchtenmousse nu zodat er geen pitjes van de framboos meer in de mousse achterblijven. Klop de slagroom met de rest van de suiker lobbig, tot het ongeveer de dikte heeft van yoghurt. Roer de beide mengsels samen tot één geheel en giet in de ijsmachine. Heb je die niet? Dan in een plastic bakje met deksel in de vriezer en zeker in het begin vaak even doorroeren met een vork om ijskristallen te voorkomen.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *