recept voor Limoncello

recept voor Limoncello

Al sinds een aantal jaar maakt het KeukenMeisje haar eigen drankjes. Ze is een keer begonnen met een flesje limoncello maken. Daarna een keer een sinaasappellikeur en op verzoek van de buurvrouw, met grapefruit. Deze ‘pompelmo-chello’ is eigenlijk de hit van alle brouwsels tot nu toe. Maar wat ingewikkelder en tijdrovender om te maken. Wat jullie niet zo snel zullen kennen is de ‘crema di Limoncello’, Limoncello op melkbasis. Heus, ijskoud uit de vriezer vindt iedereen dit lekker!! Soms lukken er ook drankjes niet. Zo verwerd de chocolade-mint likeur tot een heksenbrouwsel welke uiteindelijk door de gootsteen werd gespoeld.  En ook de granaatappel likeur was niet bijzonder genoeg om nog een keer te maken.

Sinds het maken van likeur een hobby is geworden, overigens door de vrienden van het KeukenMeisje een hoogst gewaardeerde hobby, moet er elke vakantie in Zuid-Europa gespeurd worden naar flessen alcohol. In Italie is het vrij simpel om eraan te komen. In Spanje iets duurder en in Frankrijk is het ons nog niet gelukt. De alcohol is in Nederland tegenwoordig ook te verkrijgen maar wel tegen een prijs die zo hoog ligt dat het niet leuk meer is om wat te experimenteren. Dan kun je nog beter even naar Belgie rijden. Daar verkopen ze halve liters in de supermarkt. Mooi excuus voor een dagje uit.

Goed, nu dan het recept. Zo moeilijk is het allemaal niet. De juiste ingrediënten en een portie geduld. Dit recept is genoeg voor 1 liter limoncello.

ingredienten: 330 ml alcohol – 3 (of 4 als ze heel klein zijn) biologische citroenen – 300 gram suiker – 330 ml water. Verder heb je een weckpot en een dunschiller nodig.

Schil de citroenen zo dun mogelijk (geen wit meeschillen!) en doe ze samen met de alcohol in een weckpot en zet donker weg voor ongeveer 2 tot 3 weken. Daarna doe je de suiker en het water in een pannetje en laat je de suiker langzaam oplossen door het water te verwarmen. Laat de ontstane siroop afkoelen tot minstens (!) kamertemperatuur. Zeef de schillen uit de alcohol en giet er langzaam de afgekoelde suikersiroop bij. Nu heb je een mooie, melkachtige Limoncello die zacht van smaak is.

Giet het drankje over in een mooie fles (of in 3 kleine, leuk om cadeau te geven!) en leg in de vriezer en beheers je.

 

pinterest

9 Reacties

 1. Pingback: Cantuccini, Italiaanse amandelkoekjes - de Meisjes van de Moestuin

 2. Pingback: frambozenijs - de Meisjes van de Moestuin

 3. Pingback: Ricotta taart met limoncello - de Meisjes van de Moestuin

 4. Pingback: frambozenlikeur - de Meisjes van de Moestuin

 5. adrienne

  waar kan in holland alcohol vinden die veilig is van 96%

  Reageren
  1. Reny

   Hoi Adrienne, als wij tekort komen, kopen we het op internet. De alcohol van drank.nl is bijvoorbeeld veilig te gebruiken

   Reageren
 6. Pingback: Kerstmenu van de Meisjes - de Meisjes van de Moestuin

 7. Pingback: de Meisjes zijn er even niet - de Meisjes van de Moestuin

 8. Pingback: favorieten van de Meisjes: frambozenijs - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *