de Meisjes zijn er even niet

de Meisjes zijn er even niet

Een paar weken geleden waren de Meisjes uitgenodigd* voor een evenement. Ze kregen uitleg over eten. Eten! Goed eten, perfecte ingrediënten, sublieme smaak. Moet het Meisje nog toelichten dat het over het échte Italiaanse eten ging?

Eigenlijk gaat in Italië alles over eten. Ga maar eens een zondag naar de Italiaanse kust. Het gemiddelde gezin beslaat drie generaties en sjouwt een parasol en wat stoelen mee voor de oudjes. En een hele grote, goed gevulde koelbox met eten.

Plastic bordjes worden volgeladen met bijvoorbeeld een koude rijstsalade. En dan beginnen de verhalen. Want terwijl men eet, wordt het eten van de vorige dag besproken en plannen gemaakt voor de volgende maaltijd. Er wordt druk gediscussieerd over wie de beste kok is of het beste recept heeft van een bepaald gerecht. En dit ritueel herhaalt zich bij elke gang.

de Meisjes zijn er even niet
de Meisjes zijn er even niet

Terwijl het keukenMeisje op uitnodiging geniet van heerlijke hapjes zijn het de verhalen van de Italiaanse koks die haar in het zonnige zuiden doen wanen. En dan doet de gele risotto haar nog meer verlangen naar de Italiaanse zon. De tiramisu van ricotta en bosvruchten maakt dat ze nú naar La Bella Italia wil vertrekken. Proeven van sappige, zongerijpte tomaten, romige Burrata, geurende basilicum en gouden olijfolie. Maar dat kan niet, de Meisjes zijn er even niet deze zomer. Op reis, want de Meisjes maken reisjes. Italia zal moeten wachten. Maar niet voor lang. Want Italië behoort tot hun favoriete vakantiebestemmingen.

Meisjes zijn op vakantie in de maanden juli en augustus. Om jullie niet helemaal in de steek te laten herhalen ze elke week twee van hun favoriete blogs van de afgelopen jaren. Om in september weer helemaal terug te komen met de leukste nieuwe ideeën, tips en gerechten.

De Meisjes wensen je een fijne zomer en tot snel!

Kun je zelf ook niet naar Italië maak dan deze Limoncello om de sfeer van de zomer in huis te halen.

https://demeisjesvandemoestuin.nl/recept-voor-limoncell

recept voor Limoncello
recept voor Limoncello

*met dank aan de Italiaanse Kamer van koophandel voor Nederland

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin