Cantuccini Italiaanse amandelkoekjes

Cantuccini, Italiaanse amandelkoekjes

Het Meisje is een echt lekkerbekje. Een hapje hier, een slokje daar en het leven is meteen zo veel leuker! Met vrienden op een terrasje bijpraten en naarmate de gesprekken langer duren worden de lachsalvo’s harder. Of juist als het wat kouder is de open haard aanmaken en met een glaasje port mijmeren over in welke warme oorden de komende zomer vertoefd gaat worden. Het Meisje geniet ook erg van een avondje uit in een restaurant. Helaas gebeurt het regelmatig dat zo’n bezoekje tegenvalt. Slecht is het zelden, maar ze wil nu eenmaal graag geïnspireerd worden. Dat iets zo lekker is dat ze het thuis ook wilt gaan maken. Of, nog beter, het de Man van de Keuken laat maken. Het KeukenMeisje is namelijk ook wel een beetje gemakkelijk. Maar waar de Man zich niet aan waagt is het maken van gebak. Beter ook. Daar is het Meisje namelijk een ster in. Maar soms wil je niet een dessert maken maar iets uit de kast trekken. Daarom kun je nu alvast deze heerlijke Cantuccini, Italiaanse amandelkoekjes, maken. Je doopt ze in de zoete dessertwijn, Vinsanto, of in je kopje koffie. Het kan natuurlijk ook heel goed in een glaasje Limoncello, het recept daarvan vind je hier: www.demeisjesvandemoestuin.nl/recept-voor-limoncello. Als je deze biscotti zelf maakt heb je naast het voordeel van de smaak, die echt veel beter is dan wanneer je ze koopt, ook een aanzienlijke kansreductie dat je tanden afbreken bij het bijten op zo’n koekje. Mooi toch? Kun je weer een extra keer uit eten. Besparen noemt het Meisje dat.

Dit heb je nodig:

1 (groot) ei – snufje zout – 100 gram grof gehakte amandelen, het liefste ongepeld – 125 gram bloem – 125 gram poedersuiker – 1 zakje vanillesuiker – 1/2 theelepel bakpoeder – schil van 1 citroen of 1 sinaasappel – 1/2 ei, losgeklopt voor het bestrijken

verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Kneed alle ingredienten tot een deeg. Laat het deeg 10 minuten rusten in de koelkast. Verdeel de deegbol in vier gelijke porties, en rol elke portie uit tot een pil (de vorm van een stokbroodje ). Leg ze op het bakpapier en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Bak ze ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Af en toe kijken kan geen kwaad, zeker niet met een gasoven. Na 20 minuten haal je het blik uit de oven en snijd je de pillen in schuine stukjes van iets meer an een centimeter of net wat je leuk vindt. Leg ze met de ongebakken kant terug op de bakplaat. Verlaag de temperatuur naar 130 graden en bak de koekjes nog ongeveer 15 minuten.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *