ricotta taart met limoncello

Ricotta taart met limoncello

De Man van het meisje is nog ziek. Het Meisje is daarom nog steeds verbannen naar de logeerkamer, zodat de misere van de Man het Meisje niet uit haar welverdiende nachtrust houdt. Erg attent van de Man dat hij daar in al zijn kommer en kwel nog aan denkt. Aan het welzijn van het Meisje.

Ernstig gehandicapt slijt hij zijn dagen voor de open haard en de televisie. Die staan praktisch naast elkaar dus de Man kan in zijn stoel blijven zitten om beiden beelden af te wisselen. Af en toe hoor je vanuit zijn hoek van de kamer een brul. Dat kan twee dingen betekenen: of de Man kermt het uit van de pijn, of er is hele spannende televisie. Meestal iets boeiends zoals schaatsen of voetbal…

Maar elke vorm van afleiding is goed beseft het Meisje zich. Want een dagje kwakkelen is niet zo erg, maar een hele week pijn daar wordt niemand blij van. De Man niet, maar ook het Meisje niet. Die ging deze week namelijk voor het eerst van haar leven uit vrije wil naar haar sportclubje. Even afleiding en rust.

Gelukkig gaat het nu de goede kant op met de Man. Toegegeven, hij is nog niet beter en het was ook echt geen aanstellerij maar het Meisje is nu eenmaal geen Florence Nightingale.  Verzorgen is helaas niet een van haar kernkwaliteiten. Wat dan wel wil je vragen? Nou, taarten bakken kan ze redelijk, drankjes maken ook. Vandaar dat ze vandaag een ricotta taart met limoncello heeft gemaakt. Om te vieren dat de Man bijna beter is. Santé!

RECEPT

Voor 2 kleine vormen van 20 cm:

500 gram ricotta – 6 eieren – 1 eetlepel vanille-extract – 200 gram witte suiker – zest van 1 citroenschil – 800 ml melk – 250 gram gezeefde bloem – schillen van 2 citroenen waarbij je de schil zo groot mogelijk laat – snufje zout – 40 gram boter – sap van 1 citroen – 100 ml limoncello

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de ricotta met de eieren, vanille extract , suiker en de citroen zeste.

Doe in een pan, liefste met dikke bodem, de melk en de citroenschillen. Laat de melk warm worden en even sudderen voor een minuut of 5 zodat de citroenschil smaak kan afgeven. Haal dan de schil uit de melk en doe de bloem erin. Roer totdat de je een stevige bal krijgt van de melk en bloem. Zorg dat het niet aanbrandt. Roer er dan de boter doorheen en zorg dat alle boter goed wordt opgenomen. Dit is even een spierballenklusje. Doe het deeg bij het ricottamengsel en meng. Als laatste meng je de limoncello en het citroensap erdoorheen. Giet het dikke beslag in de met boter ingevette vorm en bak in ongeveer 60 minuten gaar. Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Lekker met een glaasje eigen gemaakte limoncello !

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *