Kerstmenu van de Meisjes

kerstmenu van de Meisjes

December, december… het meisje verheugt zich altijd op de feestdagen. Gezellig, kleurrijk, smakelijk. Binnen warm en uitwaaien aan zee. Dan naar huis voor een warme chocomelk of wat dacht je van iets feestelijkers zoals deze cider glühwein? En hoewel er niet veel alcohol in de cider zit kun je deze ook in z’n geheel vervangen door natuur appelsap.

Maar goed, gezelligheid en een warme gloed, dat is dus het beeld wat het Meisje heeft van de feestdagen. De realiteit is toch ook wel een beetje dat het een maand vol proppen is. En dan niet alleen eten, echt niet. Ook afspraken, werkzaamheden, shoppen, versieren en afspraken hérplannen.  O ja, en niemand tegen je in het harnas jagen door juist voor hem of haar géén tijd te hebben in deze drukke maand.

Vooraf

Pff, even een momentje voor zichzelf nemend schenkt het Meisje een glaasje in. Aan de keukentafel zittend gaat ze bedenken wat het kerstmenu van de Meisjes dit jaar zal zijn. Beginnen met een salade als voorafje denkt ze. Deze pittige salade van crispy boerenkool en chorizo heeft in ieder geval de mooie kerstkleuren.

pittige salade van boerenkool met chorizo en feta

pittige salade van boerenkool met chorizo en feta

Het klinkt misschien een beetje experimenteel maar echt, heel lekker hoor! En lekker makkelijk bovendien. Ook wel fijn toch?

Soep

Het kerstdiner gaat ook vaak om lang tafelen, veel gangen, lekker eten. Lekker eten? Nou dan zit je goed bij de Meisjes. Want als tweede gang hebben ze een heerlijke, rijke maar o so easy soep voor je. Paddenstoelen soep . Maak ‘m nog een beetje luxer door wat geraspte truffel toe te voegen. Kinderlijk eenvoudig maar met een keizerlijk smaakpallet.

romige paddenstoelensoep met gepofte knoflook

romige paddenstoelensoep met gepofte knoflook

Hoofdgerecht

En na de soep komt het hoofdgerecht. De Meisjes kiezen deze keer niet voor een eigen gerecht want ze zijn fan van www.italiaanskokenmetantoinette.nl.  Antoinette schrijft onderhoudend en neemt je mee in haar blogs naar de geuren en kleuren van Italiaanse keukens. En daar wil je toch zijn met kerstmis? In ieder geval wil je iets van al die rijkdom op je tafel zetten. En dat kan als je deze kalkoen met granaatappel maakt. Serveer met een lekkere simpele groene salade en aardappeltjes met rozemarijn en knoflook uit de oven. Of met super lekker brood als je het simpeler wilt houden.

Nagerecht

Inmiddels ben je blij dat je toch die step-in niet aangetrokken.  Of dat je alle knoopjes van je broek open kunt zetten. Onder tafel ziet niemand er iets van toch? Want stel je voor dat je wel in die beknellende kleding vast blijft zitten, waar moet dat heerlijke toetje dan heen? Naar die veelvraat van een zwager van je? Echt mooi niet. Want de grande finale van het Kerstmenu van de Meisjes komt eraan. Nee, die Limoncello stoofpeertjes ga je niet afstaan. Bolletje vanille-ijs erbij en als je echt een goede planner bent heb ga je nu subiet aan de gang om je eigen Limoncello te maken. Serveer er aan al je 18+ gasten een klein glaasje ijskoude likeur bij. Wedden dat iedereen vrede op aarde uitstraalt?

Fijne kerstdagen van de Meisjes.

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin