romige paddenstoelensoep met gepofte knoflook

romige paddenstoelensoep met gepofte knoflook

Het Meisje schreef vorige week al over haastige spoed. Daar staat ze nog steeds achter. Snel is goed, maar té snel dus niet. Dan mislukken ineens de meest simpele dingen. Je ziet wat over het hoofd, mist het een en ander. Met een erbarmelijk resultaat als gevolg. Nee, beter plannen is de juiste optie.

Dus besloot het Meisje dat ze het deze week compleet anders zou doen. Efficient, georganiseerd en bovenal gestructureerd. En niet alleen thuis, of voor het blog, maar ook in haar werkzame leven waarmee ze de pecunia’s binnenharkt. Haar mail-inbox was als eerste aan de beurt. Daar zou ze weer eens fijn structuur in aanbrengen. Niet meer urenlang zoeken naar die ene mail waarvan ze zeker weet dat ze hem gelezen heeft maar waar staat dat kreng nou…Om dit soort momenten te voorkomen begint ze vrij opgewekt aan een mappenstructuur. Een mapje hier, een mapje daar. Gevolgd door een submapje. En weer een subje..Prachtig zag het er uit, haar eigen boom-structuur in outlook. En eerlijk is eerlijk, er staan nog maar 7 e-mails in haar inbox. Keurig gewerkt dacht het Meisje en ze gaf zichzelf een schouderklopje.

En toen kwam het. Want onder welk mapje zat nou die mail met die info die ze nodig had? Haar manager stond ongeduldig tikkend te wachten terwijl het Meisje wederom in blinde paniek, compleet met zweetaanvallen, als een malle het ene mapje na het andere mapje opende, op zoek naar de juiste informatie. Het zag er verre van kalm, efficiënt en beheerst uit. Helemaal niet alsof ze alles onder controle had. Bovendien liep ze nu achter met haar werkzaamheden omdat ze de hele ochtend aan het structureren was geweest. Niet heel erg efficiënt dus.

Missie mislukt. Uitgeput sleepte ze zichzelf na deze lange kantoordag naar huis. Eenmaal binnen moest er natuurlijk nog gegeten worden. En het liefst iets makkelijks. En snel ook. Maar lekker en voedzaam. Het was tijd voor comfort food. Deze romige paddenstoelensoep met gepofte knoflook voldoet helemaal aan de wensen van een uitgeput Meisje. Binnen een half uur stond er een dampende kop soep voor haar snuitje. Kon het Meisje even bijkomen van al haar snelle acties.

Romige paddenstoelensoep met gepofte knoflook

voor 4 tot 5 koppen

400-500 gram paddestoelen (neem smaakvolle!) – Olijfolie – 1 bol knoflook en 3 teentjes – zout en peper – 1 eetlepel boter – 30 gram bloem – 500 ml water – 500 ml (groente)bouillon – 120 ml slagroom – 3 of 4 takjes verse tijm

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het bakblik met bakpapier. Snij de top van de bol knoflook af zodat je de teentjes ziet. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en zet op het bakblik. In ongeveer 30 minuten heb je heerlijke zachte teentjes knoflook die zacht en romig van smaak zijn.

Zorg dat je paddestoelen droog en schoon zijn. Snij de helft fijn en de andere helft in dunne plakjes. Snij de 3 teentjes knoflook fijn. Zet een pan met dikke bodem op het vuur. Doe er een scheut olijfolie in en wanneer de olie warm is voeg je als eerste de knoflook toe. Even aanzetten en doe er dan de paddenstoelen, een paar takjes tijm en het peper en zout bij. Laat ongeveer een minuut of vijf bakken totdat de paddenstoelen mooi bruin zijn en vocht afgeven.

Voeg de boter toe, laat even smelten voordat je de bloem toevoegt. Het ziet er nu een beetje raar uit in je pannetje maar dat komt goed. Blijf roeren, want de bloem heeft de neiging aan de bodem van je pan te blijven plakken en dat wil je niet. Na ongeveer een minuut of 2 kun je de bouillon en het water toevoegen. Blijf roeren totdat al het vocht is opgenomen. Als laatste voeg je de slagroom toe en als garnering nog wat tijm. Serveer met de warme gepofte knoflook.

Meer recepten met tijm? Deze twisters met tijm en knoflook zijn altijd een dikke hit ( en ook weer zo gemakkelijk te maken..)!

twisters met tijm en knoflook

twisters met tijm en knoflook

 

 

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: Pompoen- en paprikasoep uit Pioppi hét kookboek - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WordPress PopUp Plugin