pastinaak voor mannen

pastinaak voor mannen

Hardop grinnikend zit ze achter haar computer. In de winter vindt ze het heerlijk om de historie en herkomst van groente te achterhalen. Dan is ze toch nog een beetje met haar tuin bezig als het moestuinseizoen ten einde is, en verrijkt ze tevens haar kennis. Zo heeft ze net gelezen dat mannen in de Middeleeuwen pastinaken aten als afrodisiacum. Pastinaak voor mannen dus. Niet omdat dit bewezen was. Nee. Volgens de signatuurleer wordt louter en alleen vanwege de fallusvorm van deze groente, de geslachtsdrift aangewakkerd. Dat vind het Meisje dus onbedaarlijk grappig.

Signatuurleer

Ze had nog nooit van de signatuurleer gehoord. Volgens Wikipedia gaat deze theorie ervan uit dat planten die overeenkomsten vertonen met delen van het menselijk lichaam, aanwijzingen geven voor het medicinale gebruik van dit lichaamsdeel. Zo zijn walnoten, met hun hersenvormig zaad in een hard omhulsel, goed voor de hersenen. Is de weegbree met zijn grote nerven geschikt voor aandoeningen aan het zenuwstelsel en is pastinaak goed voor het seks leven.

Genoeg hocus pocus. Terug naar de pastinaken van het Meisje. Ze had zin in pastinaak en dus heeft ze er een paar geoogst. Na een half jaar wordt dat ook wel eens tijd.

Trage pastinaak

Pastinaak is wel zo’n beetje de traagste plant die ze kent. De stoffel de schildpad van de moestuin. Pastinaak doet overal lang over. Het ontkiemen van het zaad duurt een eeuwigheid. Zo lang, dat je er van overtuigd bent dat het zaad niet op komt. Of er in het geval van het ongeduldige tuinMeisje al iets anders overheen hebt gezaaid. Waardoor ze bij het opkomen van het zaad totaal in verwarring is en geen idee heeft wat dit nu weer voor plukje groen is.

Daarna duurt het weken voordat dit plukje een pluk wordt. Als het groen boven de grond af is, begint de wortel te groeien. Eindelijk.

Pastinaak groeit goed in zanderige grond zonder bemesting. Het is het beste om de grond voor te bewerken zoals je hier kunt lezen. Vanwege de oneindige traagheid duurt het zo’n 25 weken voordat je pastinaken kunt oogsten. Maar het hoeft dan nog niet. Je kunt de wortels ook in de grond laten zitten. Ze zijn goed winterhard. Worden zelfs iets zoeter als het vriest. Tegen de tijd dat je pastinaak weer gaat zaaien, kun je de laatste wortels nog oogsten.

Zelf zaad kweken 

Laat je de wortels in de grond staan, dan krijgt de plant in het tweede jaar prachtige en hoge schermbloemen. Doe dat sowieso met één van je pastinaken. Het zaad van pastinaken is namelijk maar kort houdbaar. Als je elk jaar een pastinaak laat staan, heb je elk jaar nieuw en dus vers zaad. De zaden zijn rijp in augustus. Bewaar ze op een droge plaats en zaai ze weer vanaf maart.

Pastinaak voor mannen

Het voorstellingsvermogen van het Meisje schiet duidelijk tekort. Pastinaak voor mannen. Het lijkt haar vreemd. Zaad dat kort houdbaar is, de tergend langzame groei. Het Meisje kan zich op de ene of andere manier niets voorstellen bij pastinaak als afrodisiacum.

Mocht je de pastinaak net als De Meisjes gebruiken om op te eten, dan is dit een lekker gemakkelijk recept.

Drie soorten Groentefriet

Drie soorten Groentefriet

pinterest

2 Reacties

  1. Stanley

    Hoi, gisteren klaargemaakt. Smaakt best goed!

    Reageren
  2. Pingback: zaaien van pastinaken - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *