pastinaak chips met tijm en zeezout

pastinaak chips met tijm en zeezout

Daar zit het keukenMeisje dan. Grinnekend om het blog van het tuinMeisje over pastinaak als afrodisiacum voor mannen. Voor vrouwen is het duidelijk dat pastinaak niets erotiserends heeft: langzame groei en traag zaad. Om nog maar niet te spreken over het feit dat een keukenMeisje zo’n pastinaak in mootjes hakt of pureert. Over ‘killing the vibe’ gesproken. Nee, het is zonneklaar, pastinaak is niet het eerste waar we aan denken als lustopwekker. Terwijl het zo’n heerlijke groente is. Maar laten we het daar ook maar bij houden toch? Pastinaak op ons bord, om te eten.

Pastinaaksoep, of puree van pastinaak, het heeft allemaal een beetje extra nodig volgens het keukenMeisje. Een beetje extra smaak. Een pepertje, wat kruiden, beetje knoflook. Dat vindt het Meisje overigens ook van pompoen en veel andere zoete groentes: een beetje extra pit mag er best bij. Daarom koos ze er bij deze lekkere snack ook voor om wat extra smaakmakers te gebruiken: pastinaak chips met tijm en zeezout. De combinatie van het zoete van de pastinaak met het kruidige van de tijm maakt dat deze chips toch voor een waar genot zorgen. Maar dan wel op je bord.

pastinaak chips met tijm en zeezout

2 pastinaken – olijfolie – (verse) tijm – grof zeezout – vers gemalen peper – bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 garden. Schil de pastinaak en snijd er dan, bij voorkeur met de mandoline of keukenmachine, dunne plakken van. Met  een dunschiller gaat dat niet, met een scherp mes wel, mocht je de apparaten niet bezitten. Let dan alleen wel op je vingers. Dat deed het Meisje niet en nu heeft ze al dagen een mooie pleister op de duim! Maar goed.

Doe de plakken pastinaak in een kom, giet er royaal olijfolie over en rits de tijm van de takjes. Meng zodat de plakjes pastinaak onder de olie zitten. Verdeel de plakjes op het met bakpapier beklede bakblik en bak ze 10 minuten. Draai de plakjes daarna om en bestrooi ze met het grove zeezout, verse peper en nog wat tijm. Laat afkoelen en snack ze!

In dit blog van het tuinMeisje lees je meer over pastinaak

pastinaak voor mannen

pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *