cider glühwein

Cider glühwein

Natuurlijk, het hoort zo. Het is koud. En dat is goed. Want er zijn nog steeds muggen actief en dat hoort dus niet zo te zijn eind november. Muggen zijn er als het warm weer is en doorgaans is dat eind november niet meer zo. Ze zullen ook wel niet tegen de kou kunnen, net als het keukenMeisje. Daarom is het goed dat het kouder is geworden. Maar alleen daarom. Want het keukenMeisje vindt het nog maar niets, die kou.

Uiteraard kun je zeggen: wollen borstrok, voorverwarmde lange onderbroek en flink bewegen dan krijg je het vanzelf warm. Vast wel. Maar dat advies is er eentje om in de wind te slaan. Dat je zoveel lagen over elkaar aan hebt dat je armen niet meer langs je lijf passen en je als een Michelinmannetje zijwaarts door de deur moet lopen. Dan heb je het misschien wel warm maar comfortabel is het niet. Bovendien, hoe sla je dan die irritant zoemende mug bij je hoofd weg, zonder te vallen? Gaat niet.

Het Meisje heeft andere tactieken om zich warm te houden. Tuurlijk een warme trui of vest en van die lekkere zachte, warme sokken. Maar het liefste wel binnen bij een knapperig haardvuurtje en een graadje of 21. Kaarsjes aan en mensen die je lief zijn in de buurt. En dan een hartverwarmertje. Een lekker drankje wat bij de kou hoort, zelfs een beetje bij de feestdagen. Want deze frisse cider glühwein is verre van alledaags. Je keuken ruikt heerlijk door de verwarmde kruiden en je zou er spontaan kerstliedjes van gaan zingen. Vrede op aarde en, vooruit, ook voor de muggen.

voor 2 kopen cider glühwein:

2 bekers cider – halve appel – halve sinaasappel- 3 plakjes verse gember – 2 steranijs – theelepeltje koekkruiden – 1 kaneelstokje

Snij de appel en de sinaasappel in dunne plakjes. Doe dan alle ingrediënten in een pan. Laat langzaam tegen de kook aan komen, doe de deksel op de pan en laat 10 minuutjes lekker pruttelen. Serveer warm.

NB Wil je de kinderen ook verwennen met deze cider glühwein? Gebruik dan troebele appelsap in plaats van cider.

Wil je zelf cider maken? Het is heel gemakkelijk, de Meisjes hebben het recept

recept voor snelle appelcider

recept voor snelle appelcider

pinterest

1 Reactie

  1. Pingback: Kerstmenu van de Meisjes - de Meisjes van de Moestuin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *